Sosyal medya iş verimliliğini artırıyor!

Kimilerinin haber alma, kimilerininse paylaşım aracı olarak kullandığı sosyal medyanın, iş yaşamına etkisi araştırıldı. ABD'de yapılan son araştırmaya göre sosyal medyanın çalışanlar ve iş verimliliği üzerindeki olumlu etkisi yüzde 56 seviyelerinde. Olumsuz etki oranı ise yüzde 22.

Derlenen diğer bir rapora göre çalışanlar, 2 saat 21 dakika boyunca zamanını sosyal medyada harcıyor. Verimliliğin kaybolmasına sosyal medyanın etkisi ise yüzde 13.

Yapılan araştırmalarda çalışanlar, sosyal medyayı bir dinlenme alanı olarak görüyor. İş verimliliğine olumlu katkı sağladığını düşünen kişiler, bu nedenle sosyal medya araçlarının çalışma saatlerinde de gerekli olduğunu düşünerek bu durumu savunuyor. Bu şekilde düşünenlerin sayısı yüzde 34.

Çalışanların yüzde 27'lik bir kısmı, iş süresi boyunca sosyal medyayı haberleşme amacıyla kullandığını ifade ediyor. Yüzde 20'lik kısım ise sosyal medyanın işlerinde kullanılması nedeniyle problem çözme amacıyla bu araçları kullandığını ifade ediyor.

Yüzde 22'lik bir kısmın sosyal medya kullanımının iş saatleri boyunca doğru olmadığını düşünüyor. Sosyal medya kanallarındaki paylaşımların dikkat dağınıklığına neden olması ve kişilerde de paylaşma hissi uyandırması nedeniyle iş disiplininden uzaklaştığı düşünülüyor.

EN ÇOK FACEBOOK TERCİH EDİLİYOR

İş yaşamındaki kişilerin en çok tercih ettiği sosyal medya kanalının ise Facebook olduğu görülüyor. Çalışanların yüzde 83'ü Facebook'u sadece göz atma amacıyla kullanıyor. Mesai saatlerinde Twitter'da zaman geçiren kişiler ise gündemi takip etmek için bu aracı kullandığını belirtiyor.

Sosyal medya iş verimliliğini artırıyor! ile ilgili etiketler Sosyal Medya iş hayatı verimlilik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.