Sosyal medya ikiye bölündü! 'Help Turkey' kampanyasına destek vermeyen ünlü isimlere tepki yağdı

Türkiye'nin birçok noktasında meydana gelen orman yangınlarının ardından sosyal medya üzerinden başlatılan 'Help Turkey' (Türkiye'ye yardım et) yardım çağrısına karşı olduğunu açıklayan ünlü isimler tepki topladı. Nilüfer, Nilgün Belgün, Mehmet Ali Erbil, Şehrazat gibi ünlü isimler kampanyaya katılmayınca linç edildiler.

Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınlarında bugün 7'nci gün. Şu ana kadar 154 yangın söndürülürken, 9'unu ise söndürme çalışmaları devam ediyor. Manavgat'ta bir mahalle daha boşaltılırken, Marmaris'teki yangınla birlikte kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Söndürme çalışmaları aralıksız sürerken, televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimleri de yaşanan felaket için sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınlamayı sürdürüyor.

Sosyal medya ikiye bölündü! 'Help Turkey' kampanyasına destek vermeyen ünlü isimlere tepki yağdı


Ancak geçtiğimiz gün yangınlara ilişkin paylaşılan, "Help Turkey!" (Türkiye'ye yardım et!) etiketi, ünlü isimleri ikiye böldü.

 

MEHMET ALİ ERBİL: "KİMSEYE İHTİYACIMIZ YOK"

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil de "Help Turkey" paylaşımlarına ilişkin olarak görüşünü dile getirdi. Yardım çağrısına karşı olduğunu açıklayan ve Instagram hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Erbil, "Kimseye ihtiyacımız yok, başımızda devletimiz var." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya ikiye bölündü! 'Help Turkey' kampanyasına destek vermeyen ünlü isimlere tepki yağdı - Resim : 2

Mehmet Ali Erbil'in bu sözleri sosyal medyada tepki topladı. 64 yaşındaki Şovmen, kısa sürede Twitter'da çok konuşulanlar arasına girdi.

ŞEHRAZAT: "ZORUMA GİTTİ!"

Söz yazarı ve besteci Şehrazat da dün Twitter hesabından, "Bu yurt dışı çağrısı ağrıma gitti!" mesajını yayınlamıştı.

 Sosyal medya ikiye bölündü! 'Help Turkey' kampanyasına destek vermeyen ünlü isimlere tepki yağdı - Resim : 3

NİLGÜN BELGÜN: ''BENİM DE AĞRIMA GİTTİ''

Nilgün Belgün de "Benim de ağırıma gitti. Ben de paylaşmayacağım!" diyerek, arkadaşına destek vermişti.

Sosyal medya ikiye bölündü! 'Help Turkey' kampanyasına destek vermeyen ünlü isimlere tepki yağdı - Resim : 4


NİLÜFER: ''İÇİME SİNMEDİ VE PAYLAŞMADIM''

Sanatçı Nilüfer de sosyal medyada paylaşılan Help Turkey etiketine tepki göstererek, “Türkiye’nin dünyaya karşı böylesine aciz durumda görünmesi milli duygularımı yaralıyor. Benim içime sinmedi ve paylaşmadım. Bunu yapacaksa diplomatik yollarla devlet yapmalıdır." dedi.


Instagram ve Twitter'da 'Global Call' (Küresel çağrı) ifadesine yer verilerek paylaşılan gönderiler ile Ege ve Akdeniz'de devam eden orman yangınlarına dikkat çekilmek istenmişti.

Sosyal medya ikiye bölündü! 'Help Turkey' kampanyasına destek vermeyen ünlü isimlere tepki yağdı ile ilgili etiketler Mehmet Ali Erbil Yangın Sosyal Medya Şehrazat nilgün belgün help turkey
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.