Sosyal medya fenomeni ve yazar Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis cezası

Twitter hesabından erkeklerle ilgili paylaşım yapan "Pucca" ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni ve yazar Pınar Yıldırım "Halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 5 ay 18 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Ünlü oyuncu Osman Karagöz'ün eski eşi ve oğlunun annesi 'Pucca' ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Yıldırım, 5 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa verilen ceza miktarını, daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış bulunmasını dikkate alan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

5 AY 18 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme, sanık Pınar Yıldırım’ı “halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 5 ay 18 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen ceza miktarı, daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış bulunması ve kişisel özelliklerini göz önünde bulunduran mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık Yıldırım’ın 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına hükmedildi.

 

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Pınar Yıldırım'ın twitter adlı sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla "@PuCCaa" isimli hesabından 19 Temmuz 2020 tarihinde "O kadar eşcinselli dizi izledim, film üstüne film bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanmıyorum... " şeklinde paylaşım yaptığı anlatıldı.

Pınar Yıldırım'ın ifadesinde, o dönem eski eşi Osman Karagöz ile evli olduğunu, eski eşinin twitter hesabından kendisini kastederek ‘sabahtan akşama kadar eş cinselli film izliyor' diye bir paylaşım yaptığını, yaptığı bu paylaşımın ona istinaden olduğunu, karşılıklı atışmalar olduğu, bunun dışında bir amacı olmadığını söylediği belirtildi. O dönemde tweetin tepki almadığını söyleyen Yıldırım, paylaşımdan yanlış bir çıkarım yapıldığını, suç işleme kastının olmadığını belirterek suçlamayı kabul etmedi. Söz konusu paylaşımın aşağılama kastıyla yapıldığının kaydedildiği iddianamede, Pınar Yıldırım'ın “Halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sosyal medya fenomeni ve yazar Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis cezası

Yıldırım, cezaya Twitter hesabından tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Kıyaslamaktan nefret ediyorum, bu kadar kadın cinayeti varken ciddi misiniz siz ya, erkeğe hakaret mi? Dünyanın en saçma davalarında ilk ona girer yemin ederim. İşin diğer kısmı, her seferinde uyarmamıza (?) rağmen dava dosyasına tweetin sonunu anlamadığımız bir şekilde ‘erkeklerden hoşlanmıyorum’ diye yazdılar. Umarım bu işin sonunda erkeklerden hoşlanıp hoşlanmadığımdan emin olmak için bana bilirkişi atamazlar. Başıma ne geldiyse erkekler yüzünden geldi! Ne olur benden uzak durun"

Sosyal medya fenomeni ve yazar Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis cezası






 

Sosyal medya fenomeni ve yazar Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis cezası ile ilgili etiketler Twitter Sosyal Medya pucca hapis cezası Pınar Yıldırım Selen Pınar Işık
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.