Sosyal medya fenomeni öyle bir sağlık formülü verdi ki duyanlar hayrete düştü

Sosyal medyada on binlerce takipçisi bulunan Jasmine Alicia Carter’ın kadınlara verdiği sağlık formula hayrete düşürdü. Carter, sağlıklı olmak için kendi adet kanını içtiğini belirterek bunun bilimsel olduğunu savundu. Ancak bilim insanları bunun tersini belirtiyor.

İspanyol sosyal medya fenomeni Jasmine Alicia Carter’ın ‘güzellik sırrı’ duyanları hayrete düşürdü. Instagram'da 23 bine, TikTok'ta da 13 bine yakın takipçisi olan kadın, daha sağlıklı olmak için kendi regl kanını içtiğini söyledi. "Regl kanınızın ilaçtan farkı yok" diyen Carter amacını “ Regl döngüsünde yatan kutsallığı anlamak ve onu geri almak için kadınlara yardımcı olmak” ifadeleriyle anlattı.

Sosyal medya fenomeni öyle bir sağlık formülü verdi ki duyanlar hayrete düştü

Dog Media adlı internet sitesine konuşan İspanyol sosyal medya fenomeni, kadınlara tarih boyunca adet dönemlerinden utanmaları gerektiğinin öğretildiğini belirterek tampon ve pedlerin 'kadının kanını saklamak ve reglin normal işleyişini de bozmak için kimyasallar içerdiğini savunuyor. Regl kanının kadınların ihyaç duyduğu tüm besleyici maddeleri içerdiğini iddia eden Carter, regl olduğu dönemde tuvalette çömelip menstrual kapını çıkardığını ve bu kapta biriken kanı içtiğini söyledi.

Sosyal medya fenomeni öyle bir sağlık formülü verdi ki duyanlar hayrete düştü - Resim : 2

Carter'ın regl kanında bulunduğunu savunduğu besleyici maddeler arasında da protein, demir, bakır, selenyum. Regl kanındaki besin maddelerinin kişinin sağlığıyla da ilişkili olduğunu iddia eden Carter, "Örneğin her gün zararlı şeyler yerseniz regl kanının o kadar da iyi olmayacaktır" dedi.

Sosyal medya fenomeni öyle bir sağlık formülü verdi ki duyanlar hayrete düştü - Resim : 3

BİLİM İNSALARI BU GÖRÜŞE KARŞI ÇIKIYOR

İspanyol fenomen Jasmine Alicia Carter, söz konusu yöntemin bilimsel olduğunu iddia etse de bilim insanları bunun tam tersini söylüyor. Cosmopolitan dergisine konuşan dermatolog Jennifer Vickers regl kanının cilde faydalı bazı özellikleri olduğu söylense de maske olarak kullanılmasının hiçbir bilimsel dayanağı olmadığının altını çizdi.

Sosyal medya fenomeni öyle bir sağlık formülü verdi ki duyanlar hayrete düştü - Resim : 4

Sosyal medya fenomeni öyle bir sağlık formülü verdi ki duyanlar hayrete düştü ile ilgili etiketler regl Jasmine Alicia Carter adet kanı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.