Sosyal medya devlerinin iki yüzlü tavrı ortaya çıktı: Müslümanlara nefreti görmezden geldiler

ABD'de yapılan bir araştırma sosyal medya devlerinin Müslümanlara karşı nefret suçlarını nasıl görmezden geldiğini ortaya çıkardı. Dijital Nefretle Mücadele Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, Facebook, Instagram, TikTok, Twitter ve YouTube'un Müslümanlara yönelik nefret paylaşımlarının yüzde 89'una karşı harekete geçmedi. Sosyal medya şirketlerinin nefret paylaşımlarına para kazanmak için göz yumduğu iddia ediliyor.

ABD'de yapılan bir araştırma, tüm dünyada kullanılan sosyal medya şirketlerinin Müslümanlara yönelik ikiyüzlülüğünü açıkça ortaya koydu. Ortaya konulan raporda Facebook, Instagram, TikTok, Twitter ve YouTube dahil olmak üzere pek çok platformun Müslüman karşıtı nefret ile İslamofobik paylaşımların yüzde 89'u için harekete geçmediği söylendi. Ayrıca, sosyal medya platformlarının İslam karşıtı içeriklerden ve etkileşimlerinden para kazandığı, bu sebeple nefretin yayılmasına göz yumdukları iddia edildi.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) tarafından hazırlanan raporda, Meta, Twitter ve Google şirketlerinin 2019'da terör ve şiddet içeren paylaşımları kaldırma çağrısını desteklediği yönünde yaptığı ortak bildiriye atıfta bulunularak, "Basın açıklamalarının boş vaatlerden başka bir şey olmadığı bir kez daha kanıtlandı." ifadesine yer verildi.

Başkent Washington'da ofisi bulunan CCDH'nin internet sayfasında yer alan açıklamada, "Bu rapor, Facebook, Instagram, TikTok, Twitter ve YouTube dahil olmak üzere sosyal medya şirketlerinin kendilerine bildirilen Müslüman karşıtı nefret ve İslamofobik paylaşımların yüzde 89'unda harekete geçmediğini ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

25 MİLYON KEZ GÖRÜNTÜLENMİŞ

Raporu hazırlayan araştırmacılar, söz konusu platformların kendi raporlama araçlarını kullanarak, Müslümanları "ırkçı karikatürler, komplolar ve asılsız iddialarla hedef alan rahatsız edici, bağnaz ve insanlıktan çıkarıcı içerik barındıran" 530 gönderiyi ve bu gönderilerin en az 25 milyon kez görüntülendiğini tespit etti.

Konuyla ilgili, "Kötüye kullanım amaçlı içeriğin çoğu kolayca tanımlanabilirdi ve yine de kayıtsız kalındı. Instagram, TikTok ve Twitter, kullanıcıların #deathtoislam (İslam'a ölüm), #islamiscancer (İslam kanserdir) gibi hashtag'leri kullanmasına izin verdi. Hashtag'leri kullanarak yayılan içerik, en az 1,3 milyon görüntülenme aldı." bilgisi paylaşıldı.

GÖZ YUMDUKLARI İDDİA EDİLDİ

Raporun devamında, İslamofobik içeriklerin paylaşılmasına izin vermenin sosyal bölünmeleri teşvik edeceği, istismarcı davranışları normalleştireceği ve çevrim dışı saldırıları teşvik edeceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca, sosyal medya platformlarının İslam karşıtı içeriklerden ve etkileşimlerinden para kazandığı, bu sebeple nefretin yayılmasına göz yumdukları iddia edildi.

Sosyal medya devlerinin iki yüzlü tavrı ortaya çıktı: Müslümanlara nefreti görmezden geldiler ile ilgili etiketler Sosyal Medya YouTube TikTok Twitter Facebook Müslüman İslamofobi paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.