Sosyal medya bu vatandaşı konuşuyor: Dolar meselesini en iyi anlatan video!

Youtube'da yayın yapan ve devamlı ilginç sokak röportajlarıyla gündeme gelen Ahsen TV'de İbrahim Ufuk Kaynak isimli bir vatandaşın son günlerde yaşanan gelişmelere yönelik yaptığı yorumlar sosyal medyada büyük beğeni aldı. 'Ya bağımsız ya da tabela devletisin' diyen Kaynak, 'Zannediyorlar ki parası yüksek olan bir ülkenin gelir seviyesi refahı da yüksektir. Böyle bir şey yok.' ifadelerini kullandı.

YouTube Ahsen TV kanalında İbrahim Ufuk Kaynak isimli bir vatandaş "CHP iktidara gelirse ne olur?" sorusuyla başlayıp dünya geneli yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Son günlerde hem Türkiye hem de dünya geneli yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı yorumlar ve ortaya koyduğu bakış açısı ile büyük beğeni toplayan vatandaş 24 dakikada Türkiye ve dünyadaki büyük resmi çizdi. 

"ÜLKELERİN ÇOĞU TABELA DEVLETİDİR"

"Dünyada 196'ya yakın devlet var. Bunların çoğu tabela devletidir."  diyen Kaynak, " İnsanlar hep aynı şeyleri söylüyor; "Bakın yine dolar yükseliyor yine Euro yükseliyor" ve insanlar diyorlar ki "ne olacak?" bu panik halinde. Bakın ne olacak biliyor musunuz paranın sahipleri parayla oynuyorlar Bunu istedikleri zaman oynuyorlar."  ifadelerini kullandı.

 

 

İşte sosyal medyada da büyük beğeni alan Kaynak'ın söyledikleri:

Türk lirasının üç katı şu anda ruble düşüyor, İran parası düşüyor, Güney Brezilya parası düşüyor, Meksika parası düşüyor. 126 ülkenin parası sürekli düşüyor 170 civarında ülkenin parası da köleliği kabul edenlerin hariç düşmez.

"PARASI YÜKSEK OLAN ÜLKENİN GELİR SEVİYESİ YÜKSEK DEĞİLDİR"

Zannediyorlar ki parası yüksek olan bir ülkenin gelir seviyesi refahı da yüksektir. böyle bir şey yok örneğini vereyim size fiji diye bir ülke var. Duydunuz mu Bir tane Fiji doları dört buçuk Türk Lirası yapıyor Fiji ne üretiyor, İngilizlerin parasına kadar şu anda kura bakarsanız 12.8 12 lira 80 kuruş, ben size Ürdün parasını söyleyeyim 13 lira 20 kuruş. Ürdün daha mı büyük İngiltere'den? Bunun parayla pulla alakası yok. Kuveyt'in Dinarına bakın Kuveyt ne yapıyor, hangi malların üretimini yapıyor. Parasının değeri 30.

RUSYA'NIN PARASININ DEĞERİ NEDEN DÜŞÜYOR?

Peki diyeceksiniz ki Rusya dünyanın en büyük petrol üreticisi, gaz üreticisi. Niye Rusya'nın parasının değeri düşüyor. Bu soru insana bir kere sorulmaz mı, insan bunun üzerine bir kere düşünmez mi. Çünkü Rusya küresel düzen içerisinde Anglosaksonlarla mücadele içerisinde o yüzden parasının değeri düşmek zorunda terbiye edilene kadar.

"YÜKSEK ENFLASYON VE TL'NİN DEĞER KAYBI İSTERSENİZ HEMEN DURUR"

Türkiye'de isterseniz hemen enflasyon durur, paranın artışı durur çoğu şey düzene girebilir, sizden karşı istediklerini vermeniz lazım. İstedikleri nedir; çok basit söylüyorum bakın herkesin anlayabileceği biçimde Arapların verdiklerini vereceksiniz. Malezyalıların verdiklerini vereceksiniz.

MALEZYA PARASININ DEĞERİ NEDEN HİÇ DÜŞMEZ?

Malezya'nın parası hiç düşmez. Niye Çünkü bütün yönetim İngilizlerdedir parasını düşmesini ihtiyacı yoktur. Oradakiler yaşarlar ama strateji ve yönetim başkalarının elindedir.

"BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ DİYE BİR DEVLET YOK"

Dubai diye bir devlet var zannediyor insanlar Birleşik Arap Emirlikleri. Birleşik Arap Emirlikleri diye bir devlet yoktur. oradakiler sadece ve sadece İngilizlerdir. Ama bunu göremezsiniz siz zannedersiniz ki Araplar bir şey yapıyor. Araplarda onu yapacak belirli bir kafa düzeyi yoktur. Araplarda okumuş adamların hepsi de Amerikan Üniversitesi'nden mezundur tıpkı Nikaragua'dakiler gibi, tıpkı Polonya'dakiler gibi. Kendi ülkemizin içerisindeyiz şurada.

Sosyal medya bu vatandaşı konuşuyor: Dolar meselesini en iyi anlatan video! - Resim : 2

Sosyal medya bu vatandaşı konuşuyor: Dolar meselesini en iyi anlatan video! ile ilgili etiketler Dolar video ahsen tv vatandaş yorum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.