Sosyal konut projesi 2022 nedir? Sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin 81 ilde başlatılacağını duyurdu. Sosyal konut projesi ile ilgili detaylar araştırılmaya başladı. 2022 Sosyal konut projesi 2022 nedir, başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler olacak? İşte vatandaşların bilmesi gerekenler...

Son zamanlarda gündemden düşmeyen sosyal konut projesi ile ilgili peş peşe sorular geliyor. Konuya ilişkin bilgi almak isteyen vatandaşlar ev sahibi olmak istiyor. Peki Sosyal konut projesi 2022 nedir? Sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler olacak? İşte son durum...

SOSYAL KONUT PROJESİ 2022 NEDİR, BAŞVURULARI NE ZAMAN, ŞARTLARI NELER?

Sosyal konut projesi 2022 ile ilgili henüz başvuru tarihi belirlenmedi. Konuya ilişkin şartlar da açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

KULİSLERE YANSIYAN GELİŞMELER NELER?

Öncelik aidat öder gibi vatandaşların, hiç evi olmayanların, dar gelirlilerin ev sahibi olmasının önünün açılacak. Bu proje özellikle büyük kentlerden, yani toplu konut ihtiyacının hat safhaya ulaştığı büyük kentlerden başlayacak. Bunun dışında ne olacak?

İstihdamı artırmak için özellikle küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinin inşaatının da bu projeye eklenmesi bekleniyor. Yine o da sosyal konutlarda olduğu gibi düşük taksitlerle vatandaşın hizmetine sunulacak.

Başka bir formül daha var. İstanbul, Ankara ve İzmir'in çeperlerinde bulunan hazine arazilerinin alt yapıları hazırlanarak, yine evi olmayan vatandaşlara öncelik tanınarak buralarda konut yapılmasının teşvik edilmesi olacak.

Bütün bu hamleler hem konut talebini karşılayacak. Hem de Başka bir formül daha var. İstanbul, Ankara ve İzmir'in çeperlerinde bulunan hazine arazilerinin alt yapıları hazırlanarak, yine evi olmayan vatandaşlara öncelik tanınarak buralarda konut yapılmasının teşvik edilmesi olacak.

Bütün bu hamleler hem konut talebini karşılayacak. Hem de kira fiyatlarını düşürecek. Detaylar Ağustos ayında ortaya çıkmış olacak."

 

Sosyal konut projesi 2022 nedir? Sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler olacak? ile ilgili etiketler sosyal konut projesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.