Sosyal Güvenlik Uzmanından korkutan asgari ücret açıklaması! Rakam verdi, “işten çıkartmalar olabilir” dedi!

Gündemde olan asgari ücret zammı ve EYT konularına ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, sarsıcı ifadeler kullandı. İşte Yılmaz’ın zam ve EYT tahminleri…

2022 yılının tamamlanmasına oldukça kısa bir zaman kalan Meclis gündemi de iyiden iyiye yoğunlaşmaya başladı. Sene başında duyurulan ve temmuz ayı itibari ile çalışmalarına başlanmış olan EYT yasa tasarısı için geri sayım devam ederken dün başlayan asgari ücret zammı belirleme görüşmeleri de gündemde büyük bir yer edindi.

Enflasyon artışı sebebi ile 2022 yılı boyunca geçim dertleri devam eden hatta katlanarak artan vatandaşlar gözlerini ocak ayı asgari ücret zammına çevirirken senelerdir emeklilik haklarına kavuşmayı hayal eden EYT’liler de Meclis’ten çıkacak karara odaklandı.

Asgari ücret zammı ve EYT yasası gündemden düşmezken birçok taraftan konulara ilişkin bazı iddialar ortaya atılmaya başlandı. Asgari ücrete zammına ilişkin pek çok senaryo varken EYT için de 48- 50 yaş şartının getirileceği ileri sürüldü. Tüm bu haberler karşısında yeni açıklamalara imza atan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz hem asgari ücrete ilişkin tahminini dile getirdi hem de EYT’de yaş şartına ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

UZMAN İSİMDEN FLAŞ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Sosyal Güvenlik Uzmanından korkutan asgari ücret açıklaması! Rakam verdi, “işten çıkartmalar olabilir” dedi!

Geçtiğimiz günler TGRT Haber’e canlı bağlantı ile katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, gündemden düşmeyen asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, asgari ücret beklentisine ve sonrasına ilişkin şu ifadelerini kullandı: “Enflasyon verisi burada en belirleyici faktördü. 5 bin 500 TL olan asgari ücrete yüzde 40 eklenirse 7 bin 700 TL yapar. Oranlar var. Yüzde 45, yüzde 50, yüzde 55. Parayı veren taraf da var. Söz konusu yeni rakamları veremeyip toplu işten çıkartmalar ve kepenk kapatmalar olabilir. Benim tahminim 8 bin- 8 bin 500 TL bandında.”

EYT’DE YAŞ ŞARTI İDDİASINA DEĞİNDİ!

Yeni EYT yasasında da yaş şartının olacağına ilişkin iddialar ortaya atılırken Yılmaz konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Yaş şartı gelir ise sorunun çözüm aşamasından çıkıp başka bir yola girdiği görülecekti. O zaman da farklı mağduriyetler ortaya çıkar. Yaş şartının gelmesi, EYT’nin doğasına aykırı. Ben yaş şartı geleceğini sanmıyorum. Prim günü ve süreden ötürü kendiliğinden kademeli bir emeklilik olacak.”

Sosyal Güvenlik Uzmanından korkutan asgari ücret açıklaması! Rakam verdi, “işten çıkartmalar olabilir” dedi! ile ilgili etiketler asgari ücret EYT
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.