Ordu Valisi isyan etti

Malatya Valisi Aydın Baruş'un ardından bir koronavirüs isyanı da Ordu Valisi Seddar Yavuz'dan geldi. Vali Yavuz, yurt içinden ve yurt dışından gelen kişilerin sorumsuzca davranışları nedeniyle kentte vaka sayısında artış olduğunu söyledi.

Dün Malatya Valisi Aydın Baruş, tedbirlere uymayan vatandaşları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla uyarmıştı.

Malatya'nın ardından benzer bir uyarı da Ordu'dan geldi.

Kentte bayramla birlikte artmaya başlayan vaka sayısıyla ilgili konuşan Vali Seddar Yavuz,  “İlimize yurt içinden ve yurt dışından gelen şahısların sorumsuzca davranışları sebebiyle maalesef pozitif vakalarda artış görülmektedir. Buna ilaveten, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarımız, sokağa, caddelere, park, meydan ve sahillere akın ettiler. Bazı cadde ve sokaklarda ciddi insan kalabalıkları oluşturuluyor. Adeta salgının bittiği varsayımıyla hareket ediliyor. Yapmış olduğum denetimlerde bu durumu gözlemliyorum. Yaratılan bu sosyal hareketlilik, ilimizde pozitif vakalarda artışa neden olabilmektedir. Aksi takdirde, pozitif vakalarda artış olabilir" dedi.

 Salgının başlamasıyla birlikte toplam 11 bin 200 testin yapıldığı kentte, 300 hasta iyileşerek sağlığına kavuştu. 22 hasta ise vefat etti. Halen 3 hastanın entübe olduğu kentte, yoğun bakımdaki hasta sayısı ise 7.

DHA

Ordu Valisi isyan etti ile ilgili etiketler Ordu Vali Koronavirüs Korona vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.