Soruları örgüt üyelerine böyle servis etmişler...

Polis Akademisi giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin 80 kişinin yargılandığı davada, önceki duruşmalara katılmayan tutuksuz sanık M.F.Y'nin savunması alındı.

Polis Akademisi giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin 80 kişinin yargılandığı davada, önceki duruşmalara katılmayan tutuksuz sanık M.F.Y'nin savunması alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınavdan önce elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla ilgili 80 kişinin yargılandığı davada, önceki duruşmalara katılmayan tutuksuz sanık M.F.Y'nin savunması alındı.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunma yapan M.F.Y, Kayseri'de cemaat evinde kaldığını, kendisinden sorumlu "cemaat abisi"nin davanın sanıklardan "Furkan" kod adlı Ferhat Ay olduğunu iddia etti.

CEMAAT EVİNDE AKADEMİ SORULARINI VERMİŞLER

Polis Akademisi sınavından önce üst düzey "cemaat abilerin" kaldığı bir eve geldiğini, burada kendisine sınav sorularının verildiğini kabul eden M.F.Y, şöyle devam etti:

"Telefonları bırakıp odaya geçmiştik. İlk başta neden böyle yaptığımızı anlamadım. Abilerden biri 'Akademiye girmek istiyorsun doğru mu?' diye sordu. Ben de 'Evet' cevabını verdim. Abi, çantasından soruları çıkartarak, 'Bunlar akademi sınavında çıkacak sorular' diyerek bana verdi. İnanamadım, ilk başta kabul etmedim. Beni, 'Soruları alman lazım, akademiye dindar insanlar girmeli. Sarhoşlar, berduşlar girmemeli' diye ikna etmeye çalıştı."

ÖNCE YEMİN ETTİRDİLER

Soruların verildiğini başkalarına anlatmaması için kendisine yemin ettirildiğini de aktaran M.F.Y, "Önce Kura'n-ı Kerim, sonra da bir yemin metni çıkardılar. Bu metinde 'Bu odada yaşananlar, burada kalacak, kimseye söylenmeyecek' diye yazıyordu. Bunları söyleyip sonra Kuran'a el basacaksın dediler. Ben de söylenileni yaptım." dedi.

Kendisine gösterilen soruların sınavda çıktığını, akademi sınavını bu şekilde kazandığını ifade eden M.F.Y, Ankara'ya geldikten sonra kendisinin başka bir "cemaat abi"sine devredildiğini belirtti.

Dikmen'deki örgüt evine akademiden başka öğrencilerin de geldiğini kaydeden M.F.Y, örgüt üyelerinin açığa çıkmaması için sabit telefon üzerinden iletişim kurduklarını, namazı ise "gözle ima ederek" kılmaları için talimat verildiğini söyledi.

FETÖ üyelerince kandırıldığını, soruları aldığı için pişman olduğunu dile getiren M.F.Y, tanıdığı başka kişilere de akademi sınav sorularının verildiğine dair bilgisinin bulunduğunu açıkladı.

HEPSİNİ İNKAR ETTİ

M.F.Y'nin savunmasında, Kayseri'de kendisiyle ilgilenen "cemaat abisi" olarak nitelendirdiği sanık Ferhat Ay ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, M.F.Y'yi tanımadığını öne sürdü.

Polis Akademisi sınavına girmediğini, iddia edildiği gibi akademi öğrencileriyle cemaat adına ilgilenmediğini savunan Ay, M.F.Y'nin aleyhinde delil sayılacak somut bir iddiada bulunmadığı ifadesini kullandı.

Duruşmaya, yarın avukat savunmalarıyla devam edilecek.

Soruları örgüt üyelerine böyle servis etmişler... ile ilgili etiketler FETÖ Polis Akademisi sınav soruları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.