Soru net: Murat Kapki'nin Erdoğan ile fotoğrafı için 2 milyon TL'yi kim aldı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Yılın Medya Oscarları' töreni, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi... Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen törende, Olay TV'nin finansörlerinden Murat Kapki'nin 2 milyon TL karşılığında plaket aldığı öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çekimi karşılığında 2 milyon TL'yi kimin aldığı konusunda ise tartışmalar devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun perde arkasındaki patronu olduğu iddia edilen ve yayın hayatı 26 günde son bulan Olay TV'nin, 'Advertcity' isimli reklam şirketi üzerinden fonlandığı uzun süre konuşuldu.

Bu çerçevede, İmamoğlu'nun yakın dostları Hüseyin Köksal ve kardeşi ile Murat Kapki'nin kurduğu Advertcity'nin henüz yeni kurulan bir şirket olmasına rağmen İBB ile milyonluk anlaşmalar imzalaması da tartışmalara neden oldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

İçişleri Bakanlığı ise Kamu İhale Kurumu'ndan (KİK) gizli yapılan ve ihaleye çıkılmaksızın el altından gerçekleştirilen bu anlaşmaların denetlemesi için müfettiş görevlendirdi.

ÖDÜL ALANLAR ARASINDA ADVERCITY SAHİBİ KAPKİ DE YER ALDI

Tüm bu gelişmeler üzerine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde geçtiğimiz gün gerçekleştirilen ödül töreninde, adı söz  konusu iddialarda geçen Advertcity'nin ortağı Murat Kapki'nin de ödül alanların arasında bulunması dikkat çekti.

SuperHaber, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından düzenlenen 'Yılın Medya Oscarları Töreni'ninde Kapki'nin neden yer aldığı sorusuna cevap aradı ve çok ilginç detaylara ulaştı.

'2 MİLYON LİRA ÖDEYEREK SPONSOR OLDU'

Kapki'nin, ödüllerin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde verildiği törene "2 milyon lira ödeyerek" sponsor olduğu iddia edildi. Kapki'nin bu durumu yakın çevresi içinde dillendirildiği öne sürüldü.

DERNEK BAŞKANI ŞEBNEM BURSALI'DAN AÇIKLAMA

SuperHaber'in konuyu gündeme taşımasının ardından Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Başkanı Şebnem Bursalı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Söz konusu iddialar kesinlikle doğru değildir. Derneğimizin itibarını karalamaya yönelik mesnetsiz iddialardır” dedi.

AÇIKLAMA TATMİN EDİCİ OLMADI

Söz konusu fotoğraf için 2 milyon TL'nin kime ve nasıl ödendiği henüz yanıt bulmazken. Bursalı'nın Twitter açıklaması HaberTürk yazarı Sevilay Yılman'ı da tatmin etmedi.

Bugünkü yazısında iddiaya geniş şekilde yer veren Sevilay Yılman, Şebnem Bursalı'nın konu hakkındaki açıklamalarını yetersiz bulduğunun özellikle altını çizdi. 

Üçüncü bir göz olarak konuyu irdelediğinde kendisinin de söz konusu iddialara ilişkin Bursalı'nın açıklamalarında aradığını bulamadığını ifade eden Yılman, "İktidara yakın medya tarafından hepi topu 1 hafta önce FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen Murat Kapki’nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki o törene neden, nasıl sponsor olduğu ve Kapki’nin ödediği 2 milyon TL’lik sponsor bedelinin nerelere kullanıldığı açık ve net bir biçimde, kanıtlarıyla ortaya konulmalıdır. Aksi halde dernek başkanı da ve yönetim kurulu da büyük zan altındadır. Benden söylemesi…" ifadelerini kullandı.

SEVİLAY YILMAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Soru net: Murat Kapki'nin Erdoğan ile fotoğrafı için 2 milyon TL'yi kim aldı? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Ekrem İmamoğlu ödül Murat Kapki Advertcity
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.