Soros gerçekleri! Rusya nasıl kuşatıldı? Türk Dünyası'nda 'Soros Devrimleri'nin sonuçları!

‘Avrasya savaşı! Yeni dünyanın ayak sesleri’ dosyası altıncı bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Milli Güvenlik, Askeri ve Dış Politika Doktrinlerini revize edip, çok kutupluluk üzerine yeni bir politika zemininde hareket eden Rusya, ABD ve NATO için yeniden ciddi bir tehdit teşkil etmeye başlamıştı. Washington kaygılıydı. Soğuk Savaş’ın iki gücü yeniden karşı karşıya gelebilirdi.

Washington, açlığa, mafyaya, özelleştirmelerle artan işsizliğe rağmen övgüsünü eksik etmediği Yeltsin döneminin aksine, bütün silahlarıyla Putin’e saldırmaya başlamıştı. Özellikle medya bu konuda önemli bir işlev gördü. Bazı Rus gazeteleri ve televizyonları da olmak üzere Putin’in Rus milliyetçiliği, Avrasyacı ve çok kutupluluk esasına dayanan politikalarına karşı eleştiri dozunu yükseltmeye başlamıştı.

Rusya’nın savunma konularındaki ünlü uzmanı Pavel Felgenhauer, “Moscow Times” gazetesindeki köşesinde Putin’den “savaş kışkırtıcısı” diye söz etti ve Putin’i, Saddam Hüseyin ile Slobodan Miloşeviç’e benzetti. Felgenhauer, “Galiba Putin, saldırgan, sorumsuz milliyetçi Miloşeviç’in nükleer silahlara da sahip olan Rus benzeri” diye yazdı. Ayrıca, Putin’in sonradan savaş açtığı oligarşiye bağlı bazı basın-yayın organları da Putin’e yönelik “diktatör” tanımını kullanmaya başladı.

Ancak Putin’e yönelik asıl darbeler, arka arkaya, Rusya ile birlikte hareket eden yerlerde vurulmaya başlandı. Buna isterseniz Gül, isterseniz Turuncu deyin ama eski Rus Cumhuriyetlerindeki hareketler, adeta bir fitilin ateşlenmesiydi.  İlk hareket Gürcistan’da gerçekleşti. 2 Kasım 2003’te yapılan Parlamento seçimlerine hile karıştığını ileri süren ABD destekli Mikhail Saakaşvili’nin Milliyetçi Hareket Bloku ve onun en yakın destekçisi olan Nino Burjanadze–Demokratlar Bloku taraftarlarının eylemleri ülkeyi bir anda iç savaşın eşiğine getirdi.

Gürcistan’daki hareketlerin perde arkasında ise Brzezinski’nin “Rusyayı tecrit edebilmek için onu doğal müttefiklerinden soyutlamak lazımdır” ilkesi vardı ve bu ilke çerçevesinde operasyon devam etti. Gürcistan’dan sonra Ukrayna’da da, Kiev’i Moskova’dan koparacak olayların fitili ateşlendi.

‘Avrasya savaşı! Yeni dünyanın ayak sesleri’ dosyası beşinci bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında!

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

 

 

 

 

 

Soros gerçekleri! Rusya nasıl kuşatıldı? Türk Dünyası'nda 'Soros Devrimleri'nin sonuçları! ile ilgili etiketler Rusya avrasya savaşı yeni dünya düzeni soros

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.