Sopayı kapan oraya koştu!

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Uzunyayla köyünde, huzursuzluk çıkardığı iddia edilen iki ailenin bireylerine yönelik linç girişimi yaşandı. Ellerine sopalı köylüleri jandarma güçlükle önledi. Köyde istenmeyen iki aile fertleri, jandarma tarafından bölgeden çıkarıldı...

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Uzunyayla köyüne 4 yıl önce yerleşen iki aile köylüler arasında bir süre sonra sorunlar yaşanmaya başladı. Önceki gün iki genç arasında yaşanan bıçaklı kavga, bardağı taşıran son damla oldu. Z.K.’nin oğlu M.K. (18), arazi yüzünden tartıştığı Hasan Cindilli’yi (19) bıçakladı. Ağır yaralanan Cindilli, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. M.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sopayı kapan oraya koştu!

KOMUTAN İKNA ETTİ

Bıçaklı kavga sonrası öfkelenen köylüler, meydanda toplandı. İhbar üzerine köye jandarma ekipleri sevk edildi. Ellerinde sopalarla ‘Diş diş, kana kan, intikam’, ‘Huzuru bozanları köyde istemiyoruz’ diye slogan atan köylüler, E.Ç. ve M.K.’nin evine doğru yürümeye başladı. Önlem alan jandarma, kalabalığı köyün ileri gelenleriyle birlikte güçlükle durdurabildi. Aileleri linç etmeye giden gençleri, jandarma okulun bahçesine götürdü ve kapısını kapattı. Köyün gençleriyle burada konuşan Jandarma komutanı, onlardan sakin olmalarını ve gereğinin yapılacağını söyledi. Bunun üzerine öfkeli kalabalık, komutandan aldıkları sözle sakinleşti. Gerilimin devam ettiği köye giriş çıkışları kontrol altına alan jandarma, öfkelerin odağındaki E.Ç ve Z.K. ile ailelerini askeri araçla köyden çıkardı.

Sopayı kapan oraya koştu! - Resim : 2

"4 YILDIR SIKINTI VAR"

60 hane 450 nüfuslu Uzunyayla Köyü Muhtarı Ahmet Nuri Kutan, tek isteklerinin huzur olduğunu, bu huzuru bozan iki aileyi köylerinde görmek istemediklerini belirtti. Köye geldikleri 4 yıldan beri sorun yaşadıklarını ifade ed en Muhtar Kutan, şunları söyledi: “Bu adamlar bizim köyümüzde 4 sene önce geldiler. Köyde 4 senedir devamlı sıkıntı çıkarıyorlar, huzursuzluk yaratıyorlar. Başkasının arazisinde hayvan otlatıyorlar. Bıçaklama olayı da bu sebeple yaşandı. Komşularımız köyde böyle insanların yaşamasını istemiyor.”

Öfkeli kalabalık, ellerindeki sopaları ailelerin hayvanları da köyden gidene kadar bırakmayacağını söylerken jandarma gece ve gündüz köyde nöbet tutuyor.

‘Dişe diş, kana kan intikam’ sloganları atarak ellerinde sopalarla baskına giden grubu jandarma ve onlara yardım eden köyün ileri gelenleri durdurabildi.

Sopayı kapan oraya koştu! ile ilgili etiketler Erzurum Yakutiye linç girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.