Sony'den açıklama! PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Sony'de yetkili bir isme yaptığı röportajda, PS5'in çıkış tarihi soruldu. PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Verilen tarihe göre PS5'i daha çok bekleyeceğiz. PlayStation 5 çıkış tarihi belli mi? Konsol satışlarında lider konumunda yer alan Sony yeni konsolunu ne zaman çıkaracak hala bilmiyoruz, ancak Sony Interactive Entertainment America ve Worldwide Studios Şefi Shawn Layden’in yaptığı röportajda PlayStation 5'in çıkacağı tarihi ile ilgili bazı açıklamalar geldi. PlayStation 5 hangi yıl çıkacak?

Sony'de yetkili bir isme yaptığı röportajda, PS5'in çıkış tarihi soruldu. PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Verilen tarihe göre PS5'i daha çok bekleyeceğiz. PlayStation 5 çıkış tarihi belli mi?
Konsol satışlarında lider konumunda yer alan Sony yeni konsolunu ne zaman çıkaracak hala bilmiyoruz, ancak Sony Interactive Entertainment America ve Worldwide Studios Şefi Shawn Layden’in yaptığı röportajda PlayStation 5'in çıkacağı tarihi ile ilgili bazı açıklamalar geldi. PlayStation 5 hangi yıl çıkacak?

PS4’e desteği kesip PS4 Pro’ya özel oyunlar çıkıp çıkmayacağı sorusuna “böyle bir şey asla olmayacak” şeklinde yanıt veren Layden, PlayStation 5 sorusuna, sanki şirketin bir politikasıymış gibi geçiştirerek cevap verdi.

ps5
PlayStation 5’le ilgili olarak “günün birinde çıkacak” diyerek ucu açık bir cevap vermeyi seçen Layden, konsolun önünde hala zaman olduğunu gösterdi.

Şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise PS5’in 2018’de E3’te tanıtılması planlanıyor.

Yeni konsol ne zaman çıkacak bilemeyiz, ancak yeni konsolun kesinlikle “gerçek” 4K kalitesini desteklemesi gerektiğini biliyoruz. PC oyuncuları sağlam bir sistem kurarak oyunları rahatlıkla 4K’da oynayabiliyorlar. Bu durum PS4 ve diğer konsol oyuncuları için mümkün değil. Gerek PS4 Pro gerekse de Xbox Scorpio gibi cihazlarla 4K’ya yaklaşılmış olunsa da, gerçek 4K’nın yeni konsollarla birlikte gelmesi bekleniyor.

ppp

PlayStation nedir?

Playstation, Sony tarafından geliştirilmiş olan oyun konsollarının kalıplaşmış olan adıdır. 90’lı senelerin en başlarında üretilmeye başlayan playstation, daha önce tasarlanan oyun konsollarına göre daha üst düzeyde tasarlanmıştır, bundan dolayı da adını herkesin hafızasına kazımıştır. Playstation üretilene kadar oyun grafikleri ve oynanabilirlik açısından dünyada ilk olmayı başmış olan bir ürün daha bulunmamaktaydı, bu özelliği ile de oldukça büyük bir ilgi toplamıştır.

Playstation 1994 yılında piyasa çıktığında 100 milyonun üstünde satış rakamı yakalayarak oldukça büyük bir başarı elde eden oyun konsolu olmayı başarmıştır. Bu başarının ardından marka, 2000’li yıllarda playstation 2 tasarlayıp piyasaya sunmuştur. Playstation 2 de 150 milyonun daha üstünde bir satış grafiği yakalamış ve kendi alanında adını altın harfler ile yazdırmıştır. Bunun ardından bu serinin 3. Olan playstation 3, 2010 senesinde tasarlanıp piyasaya sürülmüştür. Kullanıcısını her daim şaşırtmayı başarmış olan markanın bu modelinin fiyatının uçuk olmasından kaynaklı olarak 50.000 milyon üzerinde satış yapılmıştır. Playstation 4 ise 2013 yılında tasarlanarak satışa çıkartılmıştır.

Playstation görüntü aktarılabilen bir televizyon ya da playstation içinde yer alan aksesuarlar ile oynanmaktadır. Playstation içinde yer alan aksesuarlar; hafıza kartı, kumanda kolu, güç kablosu ve görüntü kablosu olarak adlandırılmaktadır.

Kumanda kolu; oyun içinde kumanda edilebilmesi için tasarlanmış olan parmak ya da el ile kullanılan bir kumanda aracıdır. Kumanda kolunun üzerinde yön tuşları, analog tuşlar, kare, daire, X, üçgen tarzında butonlar yer almaktadır.

Güç kablosu; playstationun çalışması adına gerekli olan gücün sağlanmasına olanak sağlayan ve elektrik priz bağlantısı olan kablodur.

Görüntü kablosu; oyunun televizyon ekranında oynanmasına olanak sağlayan bir ucu televizyona bir ucu da playstationa bağlı olan kablodur.

Sony'den açıklama! PlayStation 5 ne zaman çıkacak? ile ilgili etiketler Sony ps5 playstation 5
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.