Sony Xperia XZ3 özellikleri neler? Ne zaman çıkacak? Sony Xperia XZ3 görüntüsü Fiyatı ne kadar?

MySmartPrice tarafından bulunan Sony Xperia XZ3'ün bir görüntüsü, 30 Ağustos 2018'de tanıtılacak olan telefon hakkındaki merakları arttırdı. Bulunan görüntü çok detaylı bir ayrıntı vermese de, telefonun nasıl görüneceğini onaylar nitelikte. Peki, Sony Xperia XZ3 ne zaman çıkacak? Özellikleri neler? Tüm detaylarıyla  haberimizde...

30 Ağustos 2018'de tanıtılacak olan Sony Xperia XZ3'ten yeni bir görüntü internette dolaşmaya başladı. MySmartPrice tarafından bulunan görüntü çok  ayrıntılı bir  bilgi vermese de, telefonunun nasıl görüneceğini onaylar nitelikte. Görüntünün yayılmasının ardından Sony Xperia XZ3'ünözellikleri ve ne zaman piyasaya çıkacağı büyük merak konusu oldu. Peki, Sony Xperia XZ3 ne zaman çıkacak? Özellikleri neler? Tüm detaylarıyla  haberimizde...

Sony Xperia XZ3 özellikleri neler? Ne zaman çıkacak? Sony Xperia XZ3 görüntüsü Fiyatı ne kadar?

MySmartPrice'ın bulduğu görüntü yeni bir şey söylemese de, telefonun nasıl görüneceğini onaylar nitelikte. 18:9 oranlı ekranın çentik kullanmadığını görüyoruz. Üstteki ve alttaki ekran çerçevesi ince olsa da hissedilir büyüklükte. Ön yüzün en altında ise Sony logosu görünüyor.

Telefonun arkasında tek kamerayla yetinildiğini görüyoruz. Yine de Sony'nin lensleri üst düzey olduğundan Xperia XZ3'ten iyi bir fotoğraf kalitesi bekleyebiliriz. Telefonun arkasında görünen NFC logosu da gözden kaçmıyor.

Sızan bu görüntünün gerçek olduğunu doğrulamanın bir yolu yok. Site, bu kareyi nereden bulduğunu söylemiyor ancak gerçekçi göründüğünü ve Sony'nin her zamanki basın görsellerine benzediğini reddedemiyoruz. Sızıntı, daha önce gördüklerimizle de uyum içinde. Sony'nin nasıl bir telefon hazırladığını birkaç gün sonra göreceğiz.

DÜNDEN BUGÜNE XPERİA Z SERİSİ

MWC 2016‘da X serisi akıllı telefonlarını duyuran Sony, herkes şaşırtan bir açıklama yaptı ve bundan böyle Xperia Z serinin olmayacağını açıkladı. Xperia Z serisiyle kullanıcılarımıza her zaman en iyisini sunduk diyen Sony, serinin miadını doldurması dolasıyla yollarına Xperia X serisi ile devam edecek.

Sony Xperia Z serisi, özellikle suya ve toza dayanıklılığı akıllı telefonlara taşıyan ve daha sonra birçok farklı akıllı telefon üreticisinin de modellerine bu özelliği eklemesine neden olan bir seri idi. Ayrıca şirketin Compact modelleri, rakiplerinin “mini” modellerine oranla küçük ekranda yüksek donanım bileşenleri sunmasıyla fark yaratmıştı.

Dilerseniz gelin hep beraber dünden bugüne karşımıza çıkan Xperia Z serisi akıllı telefonlarının öne çıkan özelliklerini hatırlayalım.

SONY XPERİA Z SERİSİ

Z serisinin ilk üyesi olan Sony Xperia Z, satışa çıktığında tabii ki öncelikle suya ve toza dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyordu. 5 inç boyutlu ekranda Full HD çözünürlük sunan telefon, gücünü Snapdragon S4 Pro işlemcisinden alıyordu.

“OmniBalance” tasarım anlayışının ilk örneklerinden olan telefon, ilk satışa çıktığında Android 4.1.2 Jelly Bean sürümünü kullanıyor olsa da, daha sonra güncellemelerle birlikte 5.1.1 Lollipop sürümüne ulaştı.

SONY XPERİA Z1 COMPACT 

Sony, Z1 Compact modeli ile rakiplerinin yapmadığı bir şeyi başarmıştı. Çünkü diğer akıllı telefon üreticilerinin çıkardığı “mini” modeller, her ne kadar tasarımsal açıdan amiral gemilerine de benzese de, teknik özellik tarafında çok geride kalıyordu.

Z1 Compact ise işlemci ve kamera gibi donanım bileşenleriyle amiral gemisiyle birebir aynı olmasına karşın sadece ekran boyutu küçük bir modeldi. Böylece küçük ama performanslı bir telefon isteyen kullanıcılara Xperia Z1 Compact modeli eşsiz bir seçenek olmuştu.

SONY XPERAİ Z2 

Xperia Z serisinin belki de en başarılı modeli Xperia Z2‘dir diyebiliriz. Üzerine 3 model çıkmasına karşın hâlâ birçok insanın kullanmaya devam ettiği Xperia Z2, 5.2 inç boyutlu ekranıyla bir önceki modele göre biraz daha büyümüştü.

İşlemci tarafında ise Snapdragon 801‘e geçilmiş, RAM kapasitesi ise 3 GB‘a çıkmıştı. Ayrıca 3200 mAh batarya ve Stamina mode sayesinde modelin pil ömrü konusunda oldukça başarılı olduğunu da unutmamak gerek.

SONY XPERİA Z5

Sony Xperia Z serisinin son amiral gemisi ise Xperia Z5 Premium ile birlikte Sony Xperia Z5 oldu. Ufak değişikliklerle tasarımda bazı iyileştirmeler yapan Sony, ayrıca ilk kez parmak izi sensörünü de bu modelde kullanmış oldu.

Snapdragon 810‘un kötü şöhretini ısı boruları ve termal macun ile çözmeye çalışan şirket, bu konuda bir nebze başarı sağlasa da cihazın ısınma sorununu tamamen çözebilmiş değil.

Ayrıca 0.03 saniye gibi oldukça iddailı bir odaklama hızına sahip 23 MP’lik arka kamera, sensörünün kaliteli olmasına karşın yazılımın ve OIS desteğinin olmaması yüzünden bazı rakiplerine göre geride kalıyor.

Sony XPERİA Z5 PREMİUM

“Dünyanın ilk 4K ekranlı akıllı telefonu” olan Xperia Z5 Premium, buna rağmen sadece kendi uygulaması üzerinden 4K videolarda bu çözünürlüğü sunuyor. Zaten mevcut işlemci performanslarında 4K oyun biraz hayalperest bir beklenti olurdu.

Yine de bu anlamda bir ilki yaşatan Xperia Z5 Premium, tasarım tarafında da farklı bir telefon. Özellike krom rengiyle arka tarafında sanki bir aynı varmış gibi bir izlenim uyandıran cihaz, 3420 mAh kapasiteli piliyle de öne çıkan bir model.

Sony Xperia XZ3 özellikleri neler? Ne zaman çıkacak? Sony Xperia XZ3 görüntüsü Fiyatı ne kadar? ile ilgili etiketler Sonny Xperia XZ3 özellikleri neler? ne zaman çıkacak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.