Sonunda bunu da yaptılar: İstanbul aktarmalı 'Turistik Taliban turu'

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesi sonrası Rusya'da bir turizm şirketinden ilginç bir hamle geldi. Afganistan'a 'Taliban turu' paketi satan şirketin açıkladığı detaya göre ilk aktarma İstanbul'dan yapılacak.

Rusya’da bir turizm şirketi, Afganistan’a “Taliban turu” paketini satışa çıkardı. Rusya’dan Taliban kontrolündeki Afganistan’a 10 günlük turistik gezinin maliyeti ise 350 bin ruble (40 bin 500 TL) olarak açıklandı.

Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Krasnoyarsk kentinde Tur operatörlüğü yapan Galina Jdarnova, Moskovski Komsomolets gazetesine demecinde, “Tatilini genelde Rusya dışında geçiren bir müşterim, Afganistan’a gitmek istediğini söyleyince bir ön çalışma yaptık. Afganistan’a tur düzenlemenin yolunu bulduk” dedi.

Turun detayları ise şöyle:

İlk aktarma durağı İstanbul Havalimanı ancak İstanbul’dan Kabil’e doğrudan sefer bulunmadığı için buradan ikinci bir aktarma yapılıyor. 35 saatlik yolculuğun sonunda Kabil’e ulaşılabiliyor. 10 günlük Afganistan turu, sadece Taliban tarafından kontrol altına alınmış bölgeleri kapsıyor.

Sonunda bunu da yaptılar: İstanbul aktarmalı 'Turistik Taliban turu' ile ilgili etiketler Taliban Afganistan Rusya Turist tur
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.