ŞÖNİM nedir? Kadına ve Çocuğa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri nerelerde var? Nasıl Başvurulur?

ŞÖNİM nedir, ŞÖNİM neyin kısaltmasıdır? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kadına Yönelik şiddetle mücadele eylem planını açıklamasıyla birlikte konu ile ilgili merak da arttı. Kısa adı ŞÖNİM olan Kadına yönelik şiddet önleme ve izleme merkezleri nerelerde var? Nasıl başvurulur?

Ev içi şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi olan kadınların yararlanabildiği ŞÖNİM, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2012 yılında kurulmuştur. Peki ŞÖNİM nerelerde var, nasıl başvurulur?

ŞÖNİM NEDİR?

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri diğer adı ya da kısaltmasıyla ŞÖNİM, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlet Bakanlığı tarafından 2012 yılında kurulun birimlerdir.

ŞÖNİM'lerde hizmetler temel insan haklarına saygılı, kadın erkek eşitliğine duyarlı, kişiler hakkında ayrımcılık yapılmadan ve sosyal devlet olmanın gereklerine uygun olarak verilir. Hizmet verilirken şiddet mağdurunun yanındaki çocuklar da gözetilir. Bu merkezlerde şiddet uygulayan ile şiddet mağduru arasında arabuluculuk önerilemez. İşlemler için başvuran kadının beyanı esas alınır ve bu kişinin bilgileri gizli tutulur.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ev içi şiddete uğrayan/uğrama tehlikesi bulunan ve/veya tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişiler başvurabilir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı birimler olarak çalışan ŞÖNİM 81 ilde hizmet vermektedir. Kişiler, bağlı bulundukları il ve ilçelerde bulunan ŞÖNİM'lere başvurabilir.

ŞÖNİM nedir? Kadına ve Çocuğa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri nerelerde var? Nasıl Başvurulur? ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şönim nedir şönim ne demek şönim başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.