Soner Yalçın'a intihal suçlaması!

Oda TV'nin sahibi, gazeteci Soner Yalçın'ın kısa süre önce okurlarıyla buluşan "Saklı Seçilmişler" kitabı büyük yankı uyandırdı.

Soner Yalçın, GDO'lu gıdalar ve gıda sektörüne mercek tuttuğu kitabını, “Gıda terörünü ve bunun arkasındaki karanlık isimleri yazdım” diyerek tarif ediyor.

Bir yandan da, görünürde olmayı pek tercih eden bir medya mensubu olmamasına karşın, kitabının tanıtımını yapmak amacıyla son günlerde sık sık röportajlar veriyor ve çeşitli TV programlarına katılıyor.

Soner Yalçın'a intihal suçlaması!

Ancak Soner Yalçın'ın ses getiren bu kitabı hakkında hiç beklenmedik iddialar ortaya atıldı.

Yeşil Gazete yazarı Ayşe Bereket, Soner Yalçın'ın kendi makalelerinden azımsanamayacak bir bölümünü kopyaladığını savunarak, ünlü gazeteciyi "intihal" yapmakla suçladı.

Soner Yalçın'a intihal suçlaması! - Resim : 2

Bereket, sosyal medyada kitaptan ve kendi makalelerinden bölümler paylaşırken, metinler arasındaki benzerlik dikkat çekti.

Yeşil Gazete yazarı, "Soner Yalçın'ın Saklı Seçilmişler kitabında, şu ana kadar tespit ettiğimiz kadarıyla, 2012-2017 arasında yazdığım ve kendi blogumun yanı sıra yazarı olduğum Yeşil Gazete'de de yayınlanan 8 GDO yazımdan intihal var. Aşağıdaki örneklerden sadece biri." notu ile iddiasına konu metinleri karşılaştırdı.

Soner Yalçın'a intihal suçlaması! - Resim : 3
Soner Yalçın'a intihal suçlaması! - Resim : 4

Ayşe Bereket'in iddiasına, Defne Koryürek'ten de destek geldi. Benzer metinler paylaşan Koryürek, "Tez borsası manşet oldu ama bu buzdağının görünen yüzü aslında. hazır olun, bir çok satar yazarına karşı açılan intihal davası başlayacak yakında. Kimse intihalden şüphe etmeden takip etsin diye paylaşıyorum: Ayşe Bereket yazısını yayınladığı yı (2013) GDO'lu hayvan yemine izin sayısı 19'du. Soner Yalçın kitabını yayınladığında ise (2017) bu sayı çoktan 36 olmuştu." notunu düştü.

Soner Yalçın'a intihal suçlaması! - Resim : 5

İntihal suçlamalarının ardından, gözler şimdi gazeteci Soner Yalçın'ın iddialara vereceği yanıta çevrildi.

Soner Yalçın'a intihal suçlaması! ile ilgili etiketler Gıda Soner Yalçın saklı seçilmişler Oda tv
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.