Soner Yalçın 'Toplumsal barış' temalı Mahmut Efendi yazısı yazdı, kendi mahallesinden linç yedi

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, hayatını kaybeden İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile ilgili yazdığı köşe yazısı nedeniyle 'kendi mahallesinden' linç yedi. Yalçın, toplumsal barışın altını çizerek, "Rahmetli Mahmut Efendi ile çok ayrı dünya görüşlerine sahiptik. Bu düşmanlık yapacağımız anlamına gelmez" dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın hayatını kaybeden İsmailağa cemaati ve ABD'li Mormon tarikatını karşılaştırdığı yazı dikkat çekti. Yalçın, hayatını kaybeden İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hakkında yapılan hakaret dolu paylaşımlara dikkat çekerek, bir Mormon olan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'in eşi Cheryl Flake ile Milliyet gazetesine yer alan röportajından bölümler paylaştı.

Yalçın, İsmailağa cemaati ve Mormonlar arasındaki benzirliklerin altını çizerek, "Rahmetli Mahmut Efendi ile çok ayrı dünya görüşlerine sahiptik. Bu düşmanlık yapacağımız anlamına gelmez. Birbiri­mizi anlamak zorunda­yız, birbirimizin hayatına müdahale etmememiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Toplumsal barış böyle sağlanır" dedi.

Soner Yalçın'ın 'kendi mahalesinde' büyük tepki çeken yazısından ilgili bölüm şöyle:

Evet, ABD Ankara Büyü­kelçisi Jeffry Flake on kar­deşi beş çocuğu olan tam bir Mormon.

“Modern laiklik” kavra­mının dünyaya yayıldığı ül­kelerin başında ABD gelir.

ABD'nin federal veya devlet düzeyinde bir resmi dini bulunmamaktadır.

ABD, hem Batı hem de dünya tarihinde açık­ça seküler olan ilk ulus olmuştur.

ABD devleti dini gruplara maddi yardımda bulunmaz.

İşte bu ABD, bir Mormon mensubunu Ankara'ya bü­yükelçi olarak gönderdi. Çünkü onun diniyle-inan­cıyla ilgili değil…

Mormon büyükelçinin eşiyle röportaj Milliyet gazetesinin manşetine ta­şıdı. İlk kez bir Mormon ailesinin Ankara'da elçilik görevinde olmasına rağ­men tek soru sorulmadığını geçelim…

Mormon hanımefen­di Cheryl Flake'nin “suya sabuna dokunma­yan” sözleri gazete manşe­tinde yer alırken, Mahmut Efendi'nin vefatı üzerine medyada onca laf söyle­meyi nasıl değerlendirmek gerekiyor?

Oysa. İkisi de cemaat mensubu. Ve “Atatürk­çü” bir gazete cemaat mensubuna manşetinde yer verirken, arkasından yüzbin kişinin yürüdüğü cemaat liderinin cenazesi­ni küçük haber bile yap­mıyor!

Laiklik bu mu? İnan­ca düşmanlık ile laikliği bir­birine karıştırmıyor muyuz?

İlköğretim düzeyi bilinçle­ri ile kimileri ne koca laflar ediyor? On binler “şeyh” bildikleri din adamının tabutu ardından yürüyorsa bunu kavramaya çalışmak şart değil mi?

Erdoğan bu cenazeye gidiyor laf ediliyor, Kılıç­daroğlu Hacı Bektaş-ı Veli törenine gidiyor laf edilmi­yor! Bu ikilemi tartışmak gerekmiyor mu?

Sanıyorum insanlar bil­mediklerinden korkuyor.

Rahmetli Mahmut Efendi ile çok ayrı dünya görüşlerine sahiptik. Bu düşmanlık yapacağımız anlamına gelmez. Birbiri­mizi anlamak zorunda­yız, birbirimizin hayatına müdahale etmememiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Toplumsal barış böyle sağlanır.

Mormon Cheryl Flake'e karşı hoşgörünün yüzde birini kendi inanmış insanını­za da gösterin lütfen.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Soner Yalçın 'Toplumsal barış' temalı Mahmut Efendi yazısı yazdı, kendi mahallesinden linç yedi ile ilgili etiketler Soner Yalçın İsmailağa Cemaati mahmut ustaosmanoğlu köşe yazısı mormınlar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.