Soner Yalçın: Muhaliflere Silivri zindanı yolu gözükecek!

Mehmet Barlas ve Nagehan Alçı'nın bıraktığı yerden sazı Soner Yalçın aldı... Sözcü yazarı Yalçın bugünkü köşe yazısında 2023 seçimi öncesinde ekonomik çalkantıların devam etmesi halinde "muhaliflere Silivri zindanı yolu gözükeceğini" ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "olağanüstü hâl ilan edeceğini" savundu!

Türkiye 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşırken bazı gazeteciler köşelerinde kaos ve kargaşa senaryoları yazmaya başladı.

İlk olarak Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas"Bir bakarsınız CHP kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" diyerek şimşekleri üzerine çekerken, Habertürk'ten Nagehan Alçı da kısa süre içinde bu kervana katıldı.

AK Parti'nin "CHP’yi kapatabileceğini", "Ulusalcı CHP’liler haricindeki partilileri tutuklayabileceğini" savunan Alçı, "Eğer bir CHP 'Buna güçleri yetmez, hadi gelin görelim' dedi.

 KAOS SENARYOSUNDA 3. SEZON...

Mehmet Barlas ile Nagehan Alçı'nın bu sözlerinin yarattığı tartışmalar sona erdikten bir süre sonra, bu kez Sözcü yazarı ve ODA TV'nin kurucusu Soner Yalçın benzer bir söylemle devreye girdi!

"Erdoğan'ın reçetesi" başlığını taşıyan köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yönetiminde benimsediği yeni anlayışa değinen Yalçın, "Erdoğan bu “reçetesiyle” seçimi kazanır mı? Ki daha tehlikeli bir soru var: Ya başaramazsa..." diye yazdı.

Erdoğan'ın aldığı bu sert kararlarla finansal istikrar sağlanırsa Haziran 2023 seçimine güvenle girileceğini belirten Yalçın, "Erdoğan'ın “reçetesi” önümüzdeki bir yılda başarılı olmazsa ne olacak?" diye sordu.

Böyle bir olasılıkta yaşanacakları kendi açısından "senaryolaştıran" Yalçın şöyle devam etti;

"Evet “üst aklın”, Türkiye’yi düzlüğe çıkaracak “reçeteyi” etkisiz hale getirmek için çalıştığını belirtecektir. Ki “üst aklın yerli işbirlikçisi” ilan edilecek kimi muhaliflere yine Silivri zindanı  yolu gözükecektir!

Peki ... Erdoğan, “üst aklı” ve “yerli işbirlikçilerini” suçlayarak Haziran 2023 seçimine gider mi? Yoksa...  “Türkiye olağanüstü günlerden geçiyor” diye mi kararlar alır?

Anayasaya göre Cumhurbaşkanı, savaş, afet vd. gibi ağır ekonomik bunalımın  ortaya çıkması halinde  olağanüstü hâl  ilan edebilir!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Soner Yalçın: Muhaliflere Silivri zindanı yolu gözükecek! ile ilgili etiketler Soner Yalçın Nagehan Alçı Mehmet Barlas Sözcü Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.