SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı kimdir?

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı Ankara'da gözaltına alındı.Gözaltı haberin yayılması ile birlikte vatandaşlar Hakan Bayrakçı'yı araştırmaya başladı. Aynı zamanda neden gözaltına alındığını merak ediyor. Peki SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı kimdir? Kaç yaşında? Neden gözaltına alındı? Detaylar haberimizde..

Hakan Bayrakçı gözaltına alındı. Kamuoyu araştırma şirketi SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı'nın gözaltına alınma haberi ile birlikte merak edilen konular arasında oldu. Vatandaşlar Hakan Bayrakçı'nın yaşamını araştırmaya başladılar. Peki SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı kimdir? Kaç yaşında? Neden gözaltına alındı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

SONAR

HAKAN BAYRAKÇI KİMDİR?

Hakan Bayrakçı, 1960 yılında İstanbul’da Mesut ve Seniha Bayrakçı çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Baba tarafı Erzurum, anne tarafı İstanbulludur. Sırmahan Başbuğoğlu ve Mehmet Bayrakçı adlarında kardeşleri vardır. Saint Benoit ve Saint Michel Fransız kolejlerinde orta ve lise öğrenimini gördü. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu.

1982 – 1984 yılları arasında, ”Çadırlar”, ”Ortaçağ ve Türkler” ve ” Kırmızı Fırtına” isimli kitapları yazdı.
1988 yılında SONAR araştırma şirketini kurdu. Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit gibi önemli liderlerin profesyonel olarak danışmanlığını yaptı. Bundan başka, 140 Belediye Başkanı, 40 Bakan, 14 Parti Genel Başkanı ve 7 Başbakana’a da profesyonel olarak benzer danışmanlık hizmeti verdi.

2003 ve 2006 yılları arasında tarih programı sunan Hakan Bayrakçı, çeşitli televizyon programlarında konuk yorumcu olarak da katıldı.

Hakan Bayrakçı, Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Profesyonel meslek hayatından kalan boş vakitlerinde hobi olarak, çok sesli müzik besteleri ve resim yapmaktadır. Hobileri arasında, sanat tarihi, futbol, piyano çalmak, klasik türk ve batı müziği dinlemek, felsefe ve sosyoloji bulunmaktadır.

Hakan Bayrakçı’nın Mesut Bleda Bayrakçı isminde bir oğlu vardır.

İstanbul’da yaşayan Hakan Bayrakçı muhtelif dernek ve vakıflarda da yöneticilik yapmaktadır.

GÖZALTINA ALINDI

Bayrakçı sosyal medya hesabından ''Ankara’da gece 00:50’de gözaltına alındım. Hayırdır inşallah. Çankaya emniyet md götürüyorlar.'' mesajını paylaştı.

GÖZALTI NEDENİ BELLİ OLDU

CHP'li vekil Barış Yarkadaş, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ankara Emniyet Müdürlüğü ile görüştüm. Hakan Bayrakçı'nın gitmediği bir duruşmadan dolayı hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendim. Bayrakçı şu an Çankaya Emn. Müdürlüğü'nde tutuluyor. Sabah saatlerinde SEGBİS aracılığıyla ifadesi alınacak. Bayrakçı'ya geçmiş olsun diyorum." diye yazdı.

KİTAPLARI

Çadırlar
Ortaçağ ve Türkler
Kırmızı Fırtına
2013 – Bozkırın Oğlu Cengiz Han

Fransızca ve İngilizce bilen Bayrakçı, meslek hayatında çeşitli ülkelerin Büyük Elçiliklerine danışmanlıklarda da bulunmuştur.

SONAR ARAŞTIRMA

Sonar Araştırma, 1988 yılında Hakan Bayrakçı tarafından kurulmuş ve “Pazarlama Kamuoyu Araştırmacılar Derneği”ne bağlı olarak müşterilerine gizlilik ve doğruluk sözüne sadık kalacağını bildiren, “ONUR SÖZLEŞMESİNE” ilk imza atan firmalardan biri olmuştur. Halen Hakan Bayrakçı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sonar Araştırma Şirketi, Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit gibi önemli liderlerin profesyonel olarak danışmanlığını yapmanın yanı sıra, birçok belediye başkanı, bakan, başbakan, parti genel başkanlarına da danışmanlık yaparak Türkiye’de araştırma sektörünün öncülerinden olmuştur. Bugün hala faaliyetlerine daha da büyüyerek devam eden Sonar’ın kamuoyu ile paylaştığı araştırmalar, birçok yerli ve yabancı basın-yayın kuruluşunda yer almakta ve takip edilmektedir.

ARAŞTIRMA

Araştırma en genel tanımıyla, birtakım olguların ortaya çıkarılması için bilgilerin aranması ya da bu amaçla yapılan her türlü sistemli çalışmayı içeren inceleme olarak tanımlanır. UNESCO'nun tanımına göre araştırma, insan, kültür, toplum bilgilerinin birikimini artırmak ve bu bilgiyi yeni uygulamalar için kullanmak için girişilen sistematik yaratıcı eylemleri kapsar. Herhangi bir konu hakkında araştırma yapan kişiye araştırmacı de denir.

İlkelerin anlaşılmasını amaçlayan temel araştırmaya kıyasla, uygulamalı araştırma daha çok insanın evren hakkındaki bilgisini ilerletmek için yöntem ve sistemlerin keşfedilmesini ve geliştirilmesini amaçlar. Bir araştırmada bilimsel yöntem kullanılabilirse de, araştırma terimi bilimsel yöntemin kullanılmadığı araştırmaları da kapsar.

Bilimsel yöntemin kullanıldığı araştırmalar bilimsel araştırma adını alırlar. Tarihsel araştırma bilimsel araştırmanın kapsamında yer alır.

SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı kimdir? ile ilgili etiketler sonar sahibi hakan bayrakçı kimdir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.