Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi

Veliefendi'de 5 Eylül'de yarışırken, Toms isimli atıyla devrilen Macar binici Eszter Jeles, 13 gün sonra hayatını kaybetmişti. Talihsiz binici Jeles için, bugün son yarışı kazandığı Veliefendi Hipodromu'ndaki pistte tören düzenlendi. Jeles'in ailesi, yakınları ile TJK ve yarışseverlerin katıldığı "veda seremonisi"nde, Jeles için saygı duruşu ile ardından duygusal konuşmalar yapıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

At yarışı dünyası, atıyla beraber düşerek yaralanan ve tedavi gördüğü hastane yaşamını yitiren Macar kadın binici Eszter Jeles için yas tutuyor.

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi

ATIYLA BERABER DEVRİLMİŞ VE AĞIR YARALANMIŞTI

Jeles adlı kadın binicinin kazası, Veliefendi Hipodromu’nda, 5 Eylül 2021 Pazar günü gerçekleştirilen "Fegentri Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası'nda yaşanmıştı. Çim pistte koşulan yarışın son 1000 metresine gelindiğinde, Fransız binici Tracy Menuet, önündeki rakibine takılarak atıyla birlikte devrilmişti. Bu ikiliyi hemen arkasında takip eden Macar binici Eszter Jeles de, önünde devrilen rakibine Toms isimli atıyla birlikte yere yıkılmıştı. İzleyicilerin yüreklerinin ağzına geldiği kaza sonrasında iki kadın binici ambulansla hemen en yakın hastaneye kaldırılmıştı. Fransız binici Tracy Menuet tedavisinin ardından taburcu olurken, ağır yaralanan Jeles, ameliyat edildikten sonra yoğun bakıma alınmıştı.

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi - Resim : 2


MACAR KADIN BİNİCİ JELES YAŞAMA 13 GÜN TUTUNABİLDİ!

At Yarışı dünyasının sağlığından iyi haber beklediği Macar kadın binici Eszter Jeles, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde dün hayatını kaybetti. Ülkesi Macaristan'da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde at yarışlarına katılan ve bir çok birincilikleri olan Jeles, yaşama ancak 13 gün tutunabildi.

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi - Resim : 3

Türkiye Jokey Kulübü, Eszter Jeles'in vefatını resmi web sitesinden, "Derin Üzüntü içindeyiz. Eszter Jeles'i kaybettik. 5 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda gerçekleştirilen FEGENTRI Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu'nda, Toms isimli safkandan düşerek yaralanan Macar Kadın Binici Eszter Jeles, acilen hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Yapılan kontrollerin ardından Eszter Jeles, 6 Eylül Pazartesi günü ameliyat edilerek tedavi sürecine devam edilmişti. İlk günden itibaren sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen, Macar binici Jeles'in 13 gündür verdiği yaşam savaşını kaybederek aramızdan ayrıldığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." şeklinde yayınladığı bir açıklama ile duyurdu.

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi - Resim : 4
 

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi - Resim : 5

JELES İÇİN VELİEFENDİ HİPODROMU'NDA VEDA SEREMONİ DÜZENLENDİ

Talihsiz binici Jeles için, bugün son yarışı kazandığı Veliefendi Hipodromu'ndaki pistte, son kez tören düzenlendi. Ailesi ve yakınları ile TJK ve yarışseverlerin katıldığı, Winner Circle'da gerçekleştirilen "veda seremonisi" öncesinde Türk ve Macar bayrakları ile birlikte Eszter Jeles'in fotoğrafının bulunduğu masaya kırmızı karanfiller bırakıldı, ardından tüm hipodrom merhum binici için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi - Resim : 6

"HIZ TUTKUMDAN BİR GÜN ÖLÜRSEM SAKIN ÜZÜLMEYİN!"

Duygusal anların yaşandığı törende bir konuşma yapan Eszter Jeles'in annesi Andrea Molnar Jeles, "Yaşadığımız duyguları tarif etmek çok zor. Eszter Türkiye'yi at binmek için özellikle seçmişti. Yıllar önce sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, 'Eğer bir gün hız tutkumdan dolayı ölürsem, sakın üzülmeyin. Çünkü ben o sırada gülüyor olacağım.' ifadelerine yer vermişti. Türkiye'de geçirmiş olduğumuz süre zarfında başta Türkiye Jokey Kulübü olmak üzere bizimle ilgilenen herkese minnettarız, desteklerinizi hiç unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi - Resim : 7

Macar binici Jeles için düzenlenen son veda seremonisinde, ailesi ve yakınlarının yanı sıra törene katılanların göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Başarılı binicilik yaşamı olan ve at yarışı dünyasında çok sevilen ve en verimli yaşlarında yaşamını yitiren Jeles'in, ülkesi Macaristan'da toprağa verileceği ifade edildi.

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi - Resim : 8

Son yarışını kazandığı pistte son veda! Macar binici Jeles için Veliefendi'de tören düzenlendi ile ilgili etiketler Eszter Jeles binici veliefendi hipodromu Andrea Molnar Jeles Türkiye Jokey Kulübü veda töreni

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.