Son kurban yönetmen Murat Uygur oldu... İşte dolandırıcıların yeni yöntemi...

Türkiye’de son yıllarda yapılan dolandırıcılık taktiklerine bir yenisi daha eklendi.

Telefonla kendilerini çeşitli yardım kuruluşları, polis ve savcı gibi tanıtan dolandırıcılar,halkın bilinçlenmesi ile azaldı.

DOLANDIRICILAR BU KEZ KORONA SALGININI KULLANDI!
Bunun üzerine dolandırıcılar, hemen yeni bir yöntem buldu. Koronavirüs nedeni ile evlerine kapanan ve tüm işlerini ve banka işlemlerini dijital olarak yapan halk, çeşitli yöntemlerle dolandırılmaya başlandı. Sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık, bu kez kredi kartı aidatlarının geri verileceği yalanı üzerinden yapıldı.

Son kurban yönetmen Murat Uygur oldu... İşte dolandırıcıların yeni yöntemi...

YÖNETMEN MURAT UYGUR DOLANDIRILDI
Dijital yolla yapılan dolandırıcılığa yönetmen Murat Uygur da yakalandı. Uygur, kredi kartlarının 10 yıllık aidatlarının verileceği ilanı ile yaptığı işlem sonucu,11 bin lirasını kaptırdı.

Yönetmen Uygur,nasıl dolandırıldığını SuperHaber’e şöyle anlattı;

HER ÖNÜNÜZE GELEN LİNKİ SAKIN TIKLAMAYIN!”
“Sosyal medyada gezinirken, çalıştığım bankanın ilanını gördüm. Bana 10 yıllık kredi kartı aidatı iadesi yapılacağını açıklayan bir ilan. Kart aidatından gelecek iadeyi mağdur durumda olan ailelere yardım kolisi yapmayı düşünüyordum. Sistemdeki linki tıkladığımda kredi kartı bilgilerimi, şifremi ve anne kızlık soyadını istedi. Ardından bana gelen 6 haneli kodu girdim. Bir süre sonra iadenin yapılıp yapılmadığını müşteri hizmetlerine sordum. Bana kartımdan 11 bin TL çekildiğini söylediler.Benim başıma gelen,başkasının başına gelmesin.Her linki sakın tıklamayın.”

Son kurban yönetmen Murat Uygur oldu... İşte dolandırıcıların yeni yöntemi... - Resim : 2

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARI!
Yönetmen Murat Uygur’un sosyal medya üzerinden dolandırılmasının ardındanuzmanlar dijital dolandırıcılığa dikkat çektiler.

Emniyet eski mensubu ve Adli Bilişim Güvenliği Uzmanı İsa Altun,bu tür dolandırıcılığın son aylarda arttığına dikkati çekerek,önemli uyarılarda bulundu.

Altun yaptığı açıklamada,”Hackerler sosyal medyada üslenmiş durumda. Sponsorlu reklamlarla bankaların birebir aynı sitelerini kopyalayıp insanları maddi ve manevi olarak mağdur ediyorlar. Bankalar sosyal medyada kredi kartı aidatı geri ödemesi yapmamaktadır. Internet ortamında girdigimiz web sitelerinin linkine dikkat edelim. http değil de https uzantılı linklere giriş yapalım. Çalıştığımız bankaların orjinal sitelerini takip edelim. Sosyal medyada bize vaad edilen kart aidatı, puan, telefon hediyesi, gibi vaadlere kanmayalım. Şüpheli işlemlerde acilen müşteri hizmetlerini arayalım.” ifadelerini kullandı. 

Son kurban yönetmen Murat Uygur oldu... İşte dolandırıcıların yeni yöntemi... ile ilgili etiketler Dolandırıcı murat uygur
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.