‘SON DÖNEMDE GLADYO OPERASYONUNUN İZLERİNİ YOĞUN BİÇİMDE GÖRÜYORUZ!’

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde Bozkurt’un yeni kitabı ‘Gladyo-Operasyon Türkiye üzerinden Gladyo’nun Türkiye’deki yeni planlarını konuştu.

CEYHUN BOZKURT: GLADYO UNSURLARI ÜLKEMİZDE YENİDEN BİR DİZAYN PEŞİNDE!

Ceyhun Bozkurt, "Kitabın yazımına kumpaslar döneminde başlamıştım. O döneM FETÖ’cülerin güçlü olduğu zamanlardı. Milli hassasiyeti yüksek olanlara yönelik bir tecrit politikası da izliyorlardı. Kumpaslar döneminde bu Gladyo nedir diye bir şeyler yazmıştım. Onunla bağlantılı birçok kumpaslar kuruldu, iki gün öce 7 Şubat MİT’e yönelik kumpasın yıl dönümüydü, 17-25 Aralık oldu, Gezi olayları gibi birçok olaylar oldu. En son PKK’nın Hendek Barikatı ve 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Soylu’nun açıklaması çok önemli, 15 Temmuz’un arkasındaki güçlerin FETÖ üzerinden yaptığı bir işgal girişimi ve Gladyo operasyonuydu. Gladyo, 1940’lı yıllarda Alman orduları belli yerleri işgale başlamıştı. O dönemde özellikle İngiliz Kuvvetleri bu işgal edilen yerlerde yerel direnişi örgütlemek adına belli organizasyonlar yaptı, direniş grupları oluşturdu. Direniş gruplarının mücadelesinde silah sevkiyatı eğitim desteği verdiler. Norveç, Belçika gibi yerlerde Alman ordularına karşı direnişler örgütlendi. II. Dünya savaşı bitip, adım adım Sovyetler ile Batı kutbunun karşı karşıya kaldığı dönemlerde, Soğuk Savaşı’nın başlangıç emekleme dönemlerinde Batı kutbunda ciddi şekilde Sovyet işgal tehditi öne çıkmaya başladı. II. Dünya Savaşı’nda HİT’lerin ordularına karşı oluşturulan yapıların benzerleri NATO içinde oluşturulmaya başlandı. Bu direniş örgütlerinin hedefinin olası Sovyet işgaline karşı ülkeleri korumak olarak adlandırıldı ama sadece bununla kalmadı. Sonrasında ülkelerin siyasetlerini ve toplumunu dizayn etmeye çalışan eylemler gerçekleştiren bir mekanizmaya dönüştü bu yapılanma. Türkiye’de bunun örneklerini çok gördük. Sağ-sol çatışmasında, 12 Eylül darbesinin zemininin hazırlanmasında, suikastlerde hep bir Gladyo izi gördük. Türkiye’de bir NATO üyesi olduğu için benzer bir yapı oluşturulmaya başlandı. Kumpaslar sürecinde ülkemizin nasıl dizayn edilmeye çalışıldığını o dönemde analiz ederek günümüzde tekrar bir dizayn yapılmaya çalıştığını anladım. 6-7 Eylül olayları, 12 Eylül darbesi gibi 5 olayı baz alarak yazdım. Ülkelerin devlet içinde ciddi bir şekilde kurumsal olarak var Gladyo. Türkiye’nin diğerlerinden farkı şu, Türkiye'de unsurlar üzerinden yapılıyor. Özel Harp Dairesi hep kurum olarak suçlanır ama Gladyo Türkiye’de kurumları teslim alamadı. Belli anlaşmalar yapılıyor ama bunlar üzerinden direnç örgütleri de yapılıyor. Esas isimler üzerinden operasyonlar yürütüyor. Kurumlar bu yapılanmaya tamamen teslim olmuyor. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını teslim etmedi. Benzer örgütler, özel harp unsurları oluşturdu. Özel Harp Dairesi, Kıbrıs Barış Harekatı öncesi Kıbrıs Türkleri’nin direnişini de örgütlemiştir. Kendisini gizleyen Gladyo unsurları var. Son dönemde bunların operasyonlarının izlerini yoğun biçimde görüyoruz. Belli yerlerde kripto unsurların olma ihtimali yüksek. Bunların Türkiye’de olası operasyonlarının izlerini yoğun biçimde görüyoruz." sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

‘SON DÖNEMDE GLADYO OPERASYONUNUN İZLERİNİ YOĞUN BİÇİMDE GÖRÜYORUZ!’ ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Türkiye gladyo unsurları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.