Son depremler! Son dakika deprem haberleri ve listesi

Son depremler listesini sizler için hazırladık. Ege ve Marmara’da meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre depremin şiddeti 6.3 olarak ölçüldü. Deprem İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Bursa’da da hissedildi. Özellikle etkili olan depremlerin ardından vatandaşlar tedirginliklerini gizleyemedi. İşte son depremler ve depremlerin listeleri…

Son depremler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. Ege ve Marmara açıklarında gerçekleşen deprem vatandaşlara çok zor anlar yaşattı. İstanbul, İzmir, Bursa ve Çanakkale’de hissedilen depremlerin ardından vatandaşlar sokağa döküldü. Sokağa çıkan vatandaşlar ise kameralara yansıdı. Sosyal medya üzerinden ise paylaşım yapanlar depremin çok şiddetli olduğunu dile getirdiler. İşte Türkiye’de meydana gelen son depremler ve son dakika depremlerin listeleri…

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

İzmir'de 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Edinilen bilgiye göre deprem, Karaburun ilçesi açıklarında meydana geldi. 6.2'lik sarsıntı büyük paniğe neden oldu. Vatandaşlar depremin ardından sokaklara döküldü. Şuan bölgede herhangi can ve mal kaybı olup olmadığı ise bilinmiyor.

İZMİR'DE BİR DEPREM DAHA

AFAD, depremin merkez üssünün İzmir'in Karaburun ilçesi olduğunu duyurdu. Karaburun Belediye Başkanı da yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar olumsuz bir şey yok" dedi.

Öte yandan, Karaburun'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

İstanbul Çanakkale ve İzmir'de hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'un pek çok ilçesinde hissedildi.

Depremin 6.3 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Deprem, Marmara ve Ege bölgelerinde hissedildi.

Ege'de meydana gelen 6,2'lik deprem sonrası Çanakkale'de vatandaşlar sokaklara çıktı.

KARABURUN KAYMAKAMI KONUŞTU

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi.

6,3 ve 4,9 büyüklüğündeki depremler başta İzmir ve İstanbul olmak üzere Bursa, Çanakkale, Tekirdağ ve Kocaeli’de de hissedildi. İlimizde son on yıla bakıldığı zaman ise irili ufaklı 100’ün üzerinde deprem meydana geldi. Bu depremlerin içerisinde en şiddetlisi 17 Ağustos felaketini yaşayan Gölcük’te meydana geldi. Merkez üssü Değirmendere olan deprem 20 Ocak 2011’de meydana geldi ve şiddeti 4,3’tü.

DEPREM KUŞAĞINDAYIZ

İlimiz deprem riski açısında tehlikeli bir kuşakta yer alıyor. Ege ve Marmara denizleri kaynaklı depremler ilimizi sık sık etkiliyor. Bunun yanı sıra merkez üssü Kocaeli olan depremler de sık sık yaşanıyor. Son on yılda merkez üssü Kocaeli olan 100’ün üzerinde deprem meydana geldi. Bunların en şiddetlileri Gölcük’te meydana geldi. Gölcük’te 20 Ocak 2011’de 4,3 18 Temmuz 2009’da ise 3,6 şiddetinde depremler yaşandı.

SON 10 YILDA YAŞANAN EN ŞİDDETLİ DEPREMLER

uyouAAyu

Son depremler! Son dakika deprem haberleri ve listesi ile ilgili etiketler AFAD İzmir İstanbul Çanakkale Bursa deprem son depremler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.