TSK rejim uçağını düşürdü! İşte L-39 uçağının özellikleri

Gelen son dakika bilgisine göre; Türkiye, Suriye'de rejime ait bir savaş uçağı daha düşürdü. Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Başarıyla devam eden Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Rejime ait bir L-39 tipi savaş uçağı düşürülmüştür.'' ifadesini kullandı. Öte yandan Bakanlık, Bahar Kalkanı Harekatı'nda bugüne kadarki toplam bilançoyu da açıkladı.

Son dakika...Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonların başarıyla sürdüğünü ve Esed rejimine ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. 

Edinilen bilgiye göre, L-39 tipi uçak, F-16 uçaklarımız tarafından vuruldu. 

TSK rejim uçağını düşürdü! İşte L-39 uçağının özellikleri

TOPLAM BİLANÇO AÇIKLANDI

Bakanlık'tan yapılan bir diğer açıklamada, ''Bahar Kalkanı Harekâtı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Son 24 saatte; 1 uçak, 1 İHA, 6 tank, 5 obüs/ÇNRA, 2 hava savunma füze sistemi, 3 zırhlı muharebe aracı, 5 silahlı pikap, 6 askeri araç ve 1 mühimmat deposu imha edildi, 327 Rejim askeri de etkisiz hale getirildi.'' ifadeleri yer aldı. 

TSK rejim uçağını düşürdü! İşte L-39 uçağının özellikleri - Resim : 2

L-39 SAVAŞ UÇAĞI ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Aero L-39 Albatros Çek Cumhuriyeti'nin yüksek performanslı eğitim uçağıdır. L-29 Delfin'in yerini almıştır. İlk ikinci nesil jet eğitim uçağıdır ve ilk çok güçlü turbofan projesidir. Geliştirilmiş tipleri L-59 Albatros ve L-139'dur.

DÜŞÜRÜLEN ALTINCI UÇAK

Türkiye, bundan önce de Suriye'deki operasyonlarda Beşşar Esed'e ait iki tane Rus yapımı askeri helikopter, bir tane L-39 tipi askeri eğitim uçağı, iki tane Rus yapımı SU-24 savaş uçağını vurarak düşürdü.

KULLANAN ÜLKELER HANGİLERİ?

Bulgaristan

Kamboçya

Ermenistan

Bangladeş

Azerbaycan

Cezayir

Afganistan

Küba

Çek Cumhuriyeti

Çekoslovakya

Almanya

Mısır

Nijerya

Kuzey Kore

Romanya

Estonya

Etiyopya

Gürcistan

Irak

Kazakistan

Kırgızistan

Uganda

Ukrayna

Amerika Birleşik Devletleri

Özbekistan

Vietnam

Libya

Nikaragua

RusyaRusya

Slovakya

Sovyetler Birliği

Suriye

Tayland: L-39ZA/ART

Tunus

Türkmenistan

 




TSK rejim uçağını düşürdü! İşte L-39 uçağının özellikleri ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Son dakika Esed Bahar Kalkanı TSK msb L-39 özellikleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.