Son dakika! Zoom Singapur'da yasaklandı üç ülke uygulamayı inceliyor

Koronavirüs (Covid-19) günlerinde özellikle 20'den fazla kişinin bir anda online video eğitimine olanak veren ama güvenlik açığı iddialarından da kurtulamayan Zoom uygulamasının kullanımı Singapur'da yasaklandı.  Gerekçe olarak ise davetsiz misafirlerin programa sızıp dersleri izlemesi gösterildi.

Singapur Eğitim Bakanlığı, programı durdururken 'Çok ciddi hadiseler' yaşandığını öne sürdü. Öğretmenlerin Zoom adlı programı kullanmasını yasaklayan Bakanlık konunun incelendiğini ve gerekirse yasal işlem başlatılacağını duyurdu. Yerel basın, videokonferans programının kullanıldığı esnada ekrana cinsel içerikli uygunsuz görüntüler ve yorumların yansıdığını yazmıştı.

ÜÇ ÜLKEDE KERCEK ALTINDA

Sanal ortamda düzenlenen toplantılara davetsiz katılımcıların sızdığı ortaya çıkmıştı. Bu ve benzeri güvenlik açığı nedeniyle Tayvan ve Almanya Zoom'un kullanımına kısıtlama getirdi, Google da kurum içi bilgisayarlarda programın kullanılmasını yasakladı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde de şifre ile girilebilen online dersler sırasında, Singapur da olduğu gibi öğrencilerin ekranlarına uygunsuz görüntülerin yansıdığı ortaya atılmıştı.

TÜRKİYE'DE TARTIŞMA KONUSU

Türkiye'de uzaktan eğitimde, Zoom adlı programla ilgili yerel basında yer alan iddiaların ardından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın yasal çerçevede iş birliği yaparak kamuoyunda adı geçen programları kullandığını ve gereken tedbirlerin alındığını ifade etti.

Google Classroom ve Zoom gibi internet programlarını kullanıp kullanmayacaklarının sorulması üzerine Bakan Selçuk şöyle konuştu: "İnternette güvenlik ne ise bu tür programlar için de o. Önemli olan işlerimizin yürümesi. Güvenli şekilde profesyonel kullanım için de Milli Eğitim Bakanlığı gereken tedbirleri alıyor, merak etmeyin, bunları paylaşacağız. Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na uymak, çocukların yüzlerini, soyadlarını vesaire gibi konulara dikkat etmek kaydıyla bu çalışmalar zaten yapılıyor. Burada uyarı, Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde dikkatli olunması gerektiği hususundaydı. Çünkü bu çocukların siber güvenlik açısından tehlikeye düşmesini istemeyiz."

Son dakika! Zoom Singapur'da yasaklandı üç ülke uygulamayı inceliyor ile ilgili etiketler Koronavirüsü zoom zoom nasıl kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.