Yurt dışından gelen herkesten PCR testi istenecek

Sağlık Bakanlığı kararı üzerine 27 Aralık akşamı saat 21.00'dan itibaren yurt dışında havayolu ile Türkiye'ye gelecek olan tüm yolculardan negatif PCR testi sonucu istenecek. Uygulama karayolu ile gelecekler içinse 30 Aralık'ta başlayacak. THY'nin 28 Aralık itibariyle başlayacağını duyurduğu karara göre, test gösteremeyen yolcular ise 7 gün karantinaya alınacak.

Sağlık Bakanlığı, 27 Aralık 2020 saat 21.00'den itibaren yurt dışından hava yolu ile Türkiye'ye giriş yapacak yolcuların ülke girişlerinden önceki son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmelerini zorunlu hale getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yeni kararla ilgili detayları paylaştı

Bakan Koca'nın açıklamasına göre, sadece hava yolu değil, 30 Aralık'tan itibaren karayolu ile Türkiye'ye gelecek olanlardan da Negatif PCR testi istenecek.

Bakan Koca'nın detaylarını paylaştığı kararın ayrıntıları ise şöyle: 

Yurt dışından gelen herkesten PCR testi istenecek

Bu kararın ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "27 Aralık saat 21'den itibaren yurt dışından hava yolu ile Türkiye'ye giriş yapacak yolcuların ülke girişlerinden önceki son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmeleri gerekecek" denildi.

NEGATİF TEST İBRAZ ETMEYENE 7 GÜN KARANTİNA

Açıklamaya göre negatif test ibraz etmeyen yolcular 7 gün karantinaya alınacak ve uygulama 1 Mart 2021'e kadar sürecek.

THY 28 ARALIK'TA BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi de bir son dakika duyurusu ile uygulamaya başlayacakları tarihi duyurdu. Ekşi, koronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda 28 Aralık'tan itibaren, Türkiye'ye hava yolu ile gelecek olan tüm yolculardan uçağa binmeden önce son 72 saatte alınmış negatif PCR testi sonuç belgesi isteneceğini söyledi.

Bilal Ekşi, konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Artık PCR (-) testi zorunluluğu var" diyen Ekşi, "Kovid ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığımızın isteği doğrultusunda 28 Aralık tarihinden itibaren Türkiye'ye havayolu ile gelecek tüm yolcularımızdan uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış PCR(-) sonuç belgesi istenecektir" 

 

Yurt dışından gelen herkesten PCR testi istenecek ile ilgili etiketler THY Türk Hava Yolları Bilal Ekşi pcr
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.