Son dakika... Yunanistan'dan mülteci açıklaması: Geri göndereceğiz

Son dakika... Yunanistan'ın Göçten Sorumlu Bakanı Notis Mitaraçi, 1 Mart'tan sonra sınırın ötesine geçebilmiş mültecileri kendi ülkelerine geri gönderileceğini açıkladı.

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, 1 Mart'tan sonra sınırı illegal yollarla geçen ve Midilli'ye de gelen mültecileri Ülke'nin kuzeyindeki Serres kentine transfer edeceklerini ve bunları kendi ülkelerine sınır dışı etmeyi planladıklarını söyledi.

Mitarachi, "Bizim amacımız onları ülkelerine geri döndürmek" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İdlib'de 33 askerin şehit olmasının ardındanTürkiye, aldığı kararla Avrupa'ya kapılarını açmıştı. Karar sonrası Türkiye'de bulunan mülteciler çocukları ve bavullarıyla sınırlara doğru akın etmeye başlamıştı. Yunanistan sınırında ise gergin anlar yaşanmış, Yunan polisi mültecileri gaz ve sis müdahalesiyle sınırdan püskürtmeye çalışmıştı.

Sınırdan Avrupa kapısına ulaşmaya çalışan mülteciler ile Yunan polisi arasında yaşanan gerginliğin ardından ise 3 mülteci yaşamını yitirmişti.

Son dakika... Yunanistan'dan mülteci açıklaması: Geri göndereceğiz ile ilgili etiketler Yunanistan göçmen Mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.