Türkiye'nin aldığı karar sonrası Avrupa'da büyük panik! Yunanistan'da sınır hareketliliği

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 33 askerin şehit edilmesinin ardından, Türkiye'nin kara ve deniz kapılarını açarak mültecilerin geçişine izin vermesi kararı sonrası, "AB, güvenlik çıkarlarını korumak için gerekli her türlü önlemi tartışıyor" açıklamasını yaptı. Yunanistan ise, kara ve deniz sınırlarına yönelik önlemlerin artırılacağını duyurdu.

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejiminin hava saldırısında 33 asker şehit düştü. Saldırının ardından Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyen tüm mültecilere sınır kapılarını açarak, karada ve denizde kolaylık sağlanacağını açıkladı.

AVRUPA'DA PANİK

Avrupa'dan ise konu ile alakalı ilk açıklama geldi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İdlib'de yükselen tansiyonun düşürülmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Saldırlardan en çok sivillerin etkilendiğini söyleyen Borrell, "AB, güvenlik çıkarlarını korumak için gerekli tüm tedbirleri dikkate alacaktır. İlgili tüm aktörlerle temas halindeyiz" dedi.

ATİNA YÖNETİMİ TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

Yunanistan ise, kara ve deniz sınırlarına yönelik önlemlerin artırılacağını duyurdu.

Türkiye'nin aldığı karar sonrası Avrupa'da büyük panik! Yunanistan'da sınır hareketliliği ile ilgili etiketler Yunanistan Mülteci göçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.