Son dakika... Yunanistan'da DHKP-C'ye flaş operasyon!

Yunanistan güvenlik güçleri DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon başlattı.

Yunanistan terörle mücadele ekipleri başkent Atina'da bazı dairelere baskın düzenledi.

Operasyonda DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen dokuz kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın haberine göre bir polis memuru gözaltına alınanların Afgan ve Kürt olduğunu söyledi.

Baskın yapılan adreste patlayıcı madde, kablo, ateşleyici ve laptoplar ele geçirildi. Operasyon sürüyor.

ZAMANLAMAYA DİKKAT!

Operasyonların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık ayı başında Atina’ya yapmayı planladığı ziyaret öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Erdoğan, 65 yıl sonra Yunanistan’a resmi ziyaret düzenleyen ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olacak.

TEKNEYLE YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN DHKP-C'Lİ YAKALANDI

Öte yandan, Enez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince dün, ortaklaşa operasyon düzenlendi. İlçeye bağlı Sultaniçe köyü açıklarında denizde yapılan kontrolde, 'Kostantin' isimli teknede, yasa dışı yollarla Yunanistan'a çıkış yapmak isteyen İ.C.Ö. yakalanarak, gözaltına alındı.

İncelemede, İ.C.Ö. hakkında, İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce 'DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmak', İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ise 'Terör örgütü propagandası yapmak ve kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma' suçlarından arama kaydı bulunduğu belirlendi. İ.C.Ö. işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Son dakika... Yunanistan'da DHKP-C'ye flaş operasyon! ile ilgili etiketler Yunanistan DHKP-C Operasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.