Son dakika... Yunanistan şokta... Türkiye 4 tatbikat sahasına 'Ne -Mutlu - Türküm - Diyene' adını koydu!

Son dakika... Türkiye, İstanbul’un Fethi’nin 567’nci yılında, Yunanistan’a Ege Denizi’nde bir sürpriz hazırladığı ortaya çıktı. SuperHaber’in edindiği bilgilere göre, Türkiye Ege Denizi’nde tatbikat yapacağı sahalara ilk kez, 'Ne -Mutlu -Türküm -Diyene' adlarını koydu. Uluslararası gözlemciler, Türkiye’nin yaptığı deniz tatbikatlarında böyle bir durumun daha önce yaşanmadığına dikkat çekti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı donanma gemileri, Milli Savunma Bakanlığı’nın emri ile “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde, dört ayrı saha adı ile tek manada yayınladığı Navtex ile Girit'in Güneyi’nde, Gavdos Adası’nın hemen aşağısında, kırmızı alanları kapsayan yerlerde, bugün ve yarın askeri tatbikatlar icra edecek.

YUNANİSTAN ŞOKTA

Türkiye’nin yaptığı saha isimleri konusunu öğrenen Yunanlılar’ın, son bir hafta da üçüncü kez şok yaşadıkları ifade edildi. Yunanistan’ın Edirne’de sınırda güvenlik güçlerinin gizli tuttuğu bir operasyona uğradıklarının ardından, İstanbul’un Fethi günü nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ayasofya'da Fetih Suresi’nin okunmasını öğrenmelerinden sonra denizde tatbikat sahalarına verilen isimlerle, şaşkınlık içinde oldukları ve korkuya kapıldıkları belirtildi.

EMEKLİ AMİRAL CEM GÜRDENİZ SUPERHABER’E AÇIKLADI!

Türkiye’nin denizde tatbikat yapacağı sahalara verdiği isimleri, emekli Amiral Cem Gürdeniz SuperHaber için açıkladı.

Gürdeniz, ”Türkiye Çevre denizlerimizde tatbikat yapacağı sahalara İstediği ismi verebilir. Burada önemli olan, sahanın yeri ve faaliyetin yapılacağı zamanın önceden ilanıdır. Türkiye Ege Denizi’nde yapacağı dört ayrı tatbikat sahasına sırayla, ”Ne Mutlu Türküm Diyene!” isimlerini vermiştir. Bu sahalar uluslararası usuller gereği navtex üzerinden ilan edilmiştir. Yunanlıların daha önce, kendi sahalarına “Konstantinapolis” ve “ Pontus” gibi isimler verdiklerini hatırlıyorum. Türkiye bu kez onlara, anladıkları dilden tatbikat sahası isimleri vermiş” dedi.

Son dakika... Yunanistan şokta... Türkiye 4 tatbikat sahasına 'Ne -Mutlu - Türküm - Diyene' adını koydu!

NAVTEX NEDİR?

Navtex cihazı uluslararası orta frekansta, gemilere seyirde tehlike ve emniyet raporları ile havaraporu tahmin ve uyarılarını otomatik olarak yazılı veren haberleşme sistemime verilen isim.. Navtex aynı zamanda cihazında ismidir. Cihaz tek yönlü olarak, kıyıdan 740 km uzaklıkta yayın yapan kıyı istasyonundan otomatik olarak veri alır.

Son dakika... Yunanistan şokta... Türkiye 4 tatbikat sahasına 'Ne -Mutlu - Türküm - Diyene' adını koydu! ile ilgili etiketler Yunanistan tatbikat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.