UEFA'dan yüzde 30 seyircili maç kararı!

Son dakika haberine göre, UEFA, maçlara yüzde 30 oranında seyirci alınmasına karar verildiğini ve yerel hükümetlerle görüşüleceğini açıkladı. Karara göre, deplasmana gelen takımların taraftarlarının stadlara girişine ise izin verilmeyecek.

UEFA Yürütme Kurulu, Budapeşte'deki UEFA Süper Kupası finalinin ardından yaptığı maçın ardından önümüzdeki milli maçlardan başlayar, yerel yasaların izin verdiği UEFA maçlarında stadlarda kısmen seyirci alınmasına karar verdi. 

UEFA'nın resmi sitesinden bugün duyurulan karara göre, seyirci sayısı stadyum kapasitesinin maksimum yüzde 30'u ile sınırlandırılacak, ikinci bir duyuruya kadarsa deplasmana gelen takım taraftarlarının tribünlere girmesine izin verilmeyecek. 

UEFA'dan yüzde 30 seyircili maç kararı!

UEFA, kararın uygulanıp uygulanmamasına, kapasitelere getirilecek limite ilişkin son kararı ise yerel makamlara bıraktı. Yine bu karara göre, yerel makamlar izin vermediği sürece maçlara seyirci alınmayacak. Yüzde 30'luk sınır ise yine yerel makamlar tarafından belirlenen sınırın daha düşük olmadığı durumlarda uygulanabilecek. 

Yerel makamların izin vermesi halinde stadlarda seyirciler için sosyal mesafe zorunlu olacak ve yerel düzenlemelere uygun olarak maske takmak gibi ek tedbirler uygulanacak.

Kararda belli oranda seyircinin stada alındığı UEFA Süper Kupası Finali'nin taraftarların sağlık ve güvenliklerini ön planda tutarak, kapsamlı hafifletici tedbirler alarak futbol maçlarına doğru koşullarda katılmalarının mümkün olduğunu gösterdiği de ifade edildi. 

 

 

UEFA'dan yüzde 30 seyircili maç kararı! ile ilgili etiketler UEFA maç seyirci
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.