Türkiye'den 2 yeni Navtex ilanı daha

Son dakika gelişmesine göre, Türkiye 2 yeni Navtex ilanında daha bulundu. Navtex'lerde Semadirek, Limni ve Bozbaba Adaları'nın Lozan Barış Antlaşmasıyla belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği belirtildi. .

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin devam ettiği Ege'deki adalara ilişkin, Ankara'dan kritik bir hamle daha geldi. 

Türkiye, 1923'te imzalanan Lozan Anlaşması çerçevesinde Semadirek, Limni ve Bozbaba adalarının gayri askeri statüsünün ihlal edildiği belirtilerek iki ayrı Navtex mesajı yayımladı.

İzmir istasyonundan yapılan 1310 numaralı Navtex'te "Semadirek ve Limni adalarının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği vurgulandı. Belirtilen sahanın bir kısmının İzmir Türk Radyonun 0032/20 sayılı duyurusu ile çakıştığı belirtildi. Ve Navtex duyusunun 21 Ekim 2020 saat 10.00'da sona ereceği kaydedildi.

1309 numarası ile yapılan Navtex mesajında ise Bozbaba adasının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği belirtildi. Duyurunun 21 Ekim 2020 saat 10.00'da sona ereceği belirtildi.

Türkiye'den 2 yeni Navtex ilanı daha

Türkiye'den 2 yeni Navtex ilanı daha ile ilgili etiketler Türkiye navtex Lozan limni bozbaba semadirek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.