"Türkiye, Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyor"

Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron, Türkiye'nin desteği ile Libya'da meşru hükümetin darbeci Hafter karşısında üstünlüğü ele geçirmesinden rahatsız oldu. Türkiye'nin Libya'da tehlikeli bir oyun oynadığını ileri süren Macron, "'Türk-Fransız deniz kuvvetleri arasında gerçekleşen hadise, NATO'nun 'beyin ölümünün' kanıtı'' dedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Türk Deniz Kuvvetleri'nin NATO görevinde bulunan Fransız savaş gemisini taciz ettiğini ileri sürmüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu iddiadan günler sonra Türkiye'nin yalanladığı bu iddia üzerinden Türkiye'nin Libya politikasını 'Tehlikeli bir oyun' olarak niteledi. 

Macron, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, görüşüme göre, Türkiye'nin halihazırda Libya'da tehlikeli bir oyun oynadığını ve Berlin konferansında üzerine aldığı taahhütleri ihlal ettiğini çok net bir şekilde bildirme imkanına sahip oldum" diye konuştu.

Macron sözlerine ''Türk-Fransız deniz kuvvetleri arasında gerçekleşen hadise, NATO'nun 'beyin ölümünün' kanıtı'' diye devam etti. 

Macron'un açıklamalarının Türkiye destekli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ülkede kontrolü sağlamaya başlaması ve Mısır'ın askeri müdahale tehdidinin hemen arkasından gelmesi dikkat çekti.

TÜRKİYE TACİZ İDDİASINI YALANLADI

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilisi, geçtiğimiz hafta Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı gemilerin NATO görevindeki bir Fransız savaş gemisini "taciz ettiğini" iddia etmişti. NATO olayla ilgili soruşturma başlatırken, Türkiye Fransa'nın bu iddiasını reddetmişti.

NATO'NUN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Macron'un Akdeniz'de yaşandığını ileri sürdüğü taciz olayının ardından sarfettiği "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" yorumu ilk kez duyulmuyor.

Fransa Cumhurbaşkanı, Kasım 2019'da  yine NATO'nun "beyin ölümünün" gerçekleştiğini ileri sürmüştü. Macron bu cümleyi o zaman da Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü harekâtlar nedeniyle gündeme getirmişti

Macron'un bu sözlerine o dönem NATO liderlerinden tepki gelmişti. Macron'un açıklamasının memnun ettiği ülke ise Rusya olmuş, Moskova bu ifade üzerine "NATO'nun mevcut durumunun doğru tanımlaması" diye görüş bildirmişti.

"Türkiye, Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyor" ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa Taciz Türkiye Deniz Kuvvetleri Libya Suriye NATO Rusya Mısır Savaş gemisi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.