Son dakika... TÜGİAD Genel Başkanı Şohoğlu'ndan 'Avrupa Günü' mesajı

Son dakika... TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, 9 Mayıs Avrupa Günü'ylü ilgili bir mesaj paylaştı. TÜGİAD olarak yurt dışında yıllardır mücadelesini sürdürdükleri, Türkiye'nin AB üyeliği hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Şohoğlu, Türkiye'yi Avrupa’da başarıyla temsil etmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu’nun, 9 Mayıs Avrupa Günü'ne özel yayınladığı mesaj şöyle;.

"Birlik, barış ve dayanışmayı temsil eden 9 Mayıs Avrupa Günü’nün başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm AB ülkelerinin, ve AB üye adayı ülkelerin vatandaşlarına kutlu olmasını diliyorum.

Günümüzden 70 Yıl Önce farklı kültürleri, farklı milletleri ve farklı dilleri aynı çatı altında buluşturma ve bir barış, istikrar projesi olarak başlayan Avrupa Birliği düşüncesinin günümüzde de hedefinden sapmadan ilerlemesi dileğimizdir.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne adaylık statüsünün tescil edildiği 1999 yılından günümüze, 9 Mayıs Avrupa Gününü tüm Avrupa halkları ile birlikte kutluyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

TÜGİAD olarak yurt dışında yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz, Türkiye'nin AB üyeliği hedefimizden vazgeçmiyoruz ve ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz

TÜGİAD Başkanı olarak, Türkiye’nin stratejik bir hedefi olan AB üyeliğine henüz kabul edilmemiş olsak da, Avrupa Birliğinin genç girişimcilerinin Türkiye tarafından temsil edildiğini; Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu YES ‘in Başkanlığının içinde bulunduğumuz dönemde Tügiad’da olduğu. Başkan Yardımcımız Gürkan Yıldırım’ın Avrupa’nın Genç Girişimcilerini Çatısı Altında Toplayan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu YES’in Başkanlığı’nı yürüttüğünü bu mutlu gün vesilesi ile tekrar hatırlatmaktan büyük mutluluk duymaktayım.

Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi temel kurucu değerleri, ekonomik ve sosyal kalkınmayla birlikte güvence altına alan AB, dünyada birçok ülke açısından ilham kaynağı olmuştur

Er veya geç gerçekleşecek olan Türkiye’nin AB üyeliğinin, ülkemizin içinde bulunduğu bölge için de istikrar ve ilham kaynağı olacağına inanıyorum .

Geçirdiğimiz pandemi süreci ve yeni oluşmaya başlayan uluslararası konjektürde, Avrupa’nın Türkiye’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu gözler önüne serilmiştir. AB ve Türkiye ekonomik , sosyal, güvenlik gibi pek alanda birbirlerine güç katmaktadırlar. AB’nin dar görüşlü ulusal yaklaşımları geride bırakarak, kuruluş değerlerindeki Çeşitlilikte Birlik yaklaşımına değer vermesi , tekrar öne çıkarması önem arz etmektedir.

Bu düşünceler ile başta vatandaşlarımız olmak üzere bütün Avrupalıların Avrupa Günü'nü tebrik ediyor, tüm Kıta’da barış, huzur ve istikrara vesile olmasını diliyorum."

Son dakika... TÜGİAD Genel Başkanı Şohoğlu'ndan 'Avrupa Günü' mesajı ile ilgili etiketler TÜGİAD 9 Mayıs 9 mayıs avrupa günü avrupa günü Anıl Alirıza Şohoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.