Trump'tan sosyal medyayı zapt-u rapt altına alacak imza...

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde seçimlerle ilgili attığı tweetin altına 'bilgiyi doğrula' etiketinin eklemesine büyük tepki göstermişti. Trump "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız" demişti. ABD Başkanı bu dediğini kısmen de olsa yaptı. Sosyal medyayı zapt-u rapt altına alacak imzayı attı...

Twitter ile ABD Başkanı Trump arasındaki gerilim bugün başka bir boyuta taşındı. 

Donald Trump, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te düzenlenen törenle, sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören, bir başka deyişle de zapt-u rapt altında tutacak kararnameyi imzaladı. 

"Amerika tarihinde, ifade özgürlüğünün karşılaştığı en büyük tehlikelerden birisini yenmek için bugün buradayız." diyen Trump, kararnamede, internet şirketlerini kullanıcılarının paylaştığı içeriklerden sorumlu tutmayan yasanın değiştirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, sosyal medya platformlarının artık kullanıcılarına uyguladığı sansürden ve platformlarda yapılan paylaşımlardan sorumlu olması gerektiğinin altını çizdi.

"ELİMDEN GELSE TWITTER'I KAPATIRDIM"

Trump, kararnameyi imzalamasının ardından gazetecilerin yönelttiği "Twitter hesabınızı silecek misiniz?" sorusuna ise "Bu ülkede daha adil bir basın olsaydı bunu seve seve yapardım ancak basın adaletsiz olduğu için ben sosyal medya üzerinden birçok insana ulaşıyorum." yanıtını verdi. 

Twitter tarafından paylaşımına etiketlenen 'Bilgiyi doğrula' seçeneğini "siyasi aktivizm" olarak niteleyen ABD Başkanı, sosyal medya şirketlerini tekelcilikle suçladıktan sonra "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz" ifadesini kullandı. 

'BİLGİYİ DOĞRULA' ETİKETİ TRUMP'I KIZDIRDI

Twitter, son zamanlarda provokasyon ve dezenformasyonun önüne geçmek amacıyla olduğunu belirttiği bir uygulamaya başladı. Buna göre, bazı paylaşımların altına "bilgiyi doğrula" etiketi ekleniyor. Bu etiket geçtiğimiz salı günü Trump'ın Kaliforniya eyaletinde yapılacak "uzaktan oylama" konusunda attığı mesajlara da uygulandı. 

ABD Başkanı ise bu etiketin attığı tweete eklenmesine öfkelenmiş ve Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ile suçlamıştı.

Trump, çarşamba sabahı attığı tweette ise imzaladığı kararnamenin sinyalini "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız" sözleri ile vermişti. 

Trump'tan sosyal medyayı zapt-u rapt altına alacak imza... ile ilgili etiketler Donald Trump Twitter Trump Sosyal Medya tweet
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.