Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de hamsi avını yasakladı

Son zamanlarda avlanan hamsilerin boylarının iyice düşmesi üzerine kritik bir karar alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de ticari amaçlı hamsi avının 10 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. Bu gece itibarıyla başlayacak yasağın süresi eğer hamsilerin boyunda yeterli uzama oluncaya kadar 10 günlük periyotlarda uzatılabilecek. Marmara'da ise hamsi avına ilişkin bir yasak getirilmedi.

İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de hamsi avının geçici süreyle yasaklanmasına karar verildi.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yasakla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre; İstanbul Boğazı ve Karadeniz'in büyük bir bölümünde avlanan hamsilerin yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındaki sayılarında artış olduğu belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de hamsi avını yasakladı

Bunun üzerine İstanbul Boğazı'nın tamamı ile Karadeniz'de İstanbul İli Sarıyer İlçesi Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan bölgede, ticari amaçlı hamsi avcılığının durdurulduğu duyuruldu.

Söz konusu yasak 8 Ocak saat 00.01 ile 18 Ocak 00.00 saatleri arasında uygulanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de hamsi avını yasakladı - Resim : 2

Yasak süresince balıklarla ilgili gözlem ve incelemeler sürdürülecek. Bir düzelme olmaması halinde 10'ar günlük periyodlarla 20 gün daha hamsi avcılığı yasaklanabilecek.

Hamsi avına Marmara Bölgesi'nde devam edilmesinin önünde ise bir engel yok.

Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de hamsi avını yasakladı ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı Karadeniz İstanbul Boğazı Marmara hamsi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.