Son dakika... Suriye'de iktidar savaşı resmen başladı! Ordu ikiye bölündü...

Son dakika... Türkiye’nin en büyük kara sınırının olduğu Suriye'de sular durulmuyor. İlk olarak SuperHaber’in yazdığı Beşşer Esed ve teyze oğlu Rahmi Mahluf arasındaki iç hesaplaşmanın, dün gece şiddetli çatışmalara döndüğü öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ekonomik sıkıntılar ve yolsuzluklar gerekçe gösterilerek, kuzeni olan teyzesinin oğlu Rahmi Mahluf’un mal varlığına el koyan ve başına da eşi Esma Esed’i getiren Beşşer Esed’e karşı, büyük bir ayaklanma olduğu belirtildi.

Son dakika... Suriye'de iktidar savaşı resmen başladı! Ordu ikiye bölündü...

SuperHaber’in Suriye’de bulunan güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Suriye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Lazkiye şehri ve kırsalında şiddetli çatışmalar meydana gelmeye başladı.

İddialara göre, mal varlığına el konulan ve Rusya Devlet başkanı Putin’in tam desteğini alan Rahmi Mahluf, iktidar olmak için Beşşer Esed’e karşı savaş açtı. Bunun üzerine Suriye Ordusu’nda tugaylarda bölünmeler meydana geldi. Rahmi Mahluf yanlısı bir çok komutan ve asker, Esed’in ordu birliklerine karşı saldırı başlattı. Özellikle Mahluf’un güçlü olduğu Lazkiye’de Esed’e bağlı askerler ile Mahluf'a bağlı askerler arasında bir sokak savaşı yaşanıyor. Halen süren çatışmalar ve iç infazlarda yüzlerce subay ve asker yaşamını yitirdi.

Son dakika... Suriye'de iktidar savaşı resmen başladı! Ordu ikiye bölündü... - Resim : 2

EL MUHABERET ELEMANLARI İLE BAZI AİLELER LÜBNAN VE KIBRIS’A KAÇIYOR

Uluslararası gözlemcilerin raporlarına göre, Suriye içerisinde 2011 yılından beri ilk kez Esed ve yakın aile çevresi arasındaki meydana gelen çatışmalar giderek büyüyor. Bu çatışmalardan ve ordunun bölünmesinden çekinen Beşşer Esed’in kardeşi Mahir Esed’e ve gizli servis El Muhaberat’a bağlı yüzlerce üst düzey istihbarat memurlarının aileleri ile Lübnan ve Kıbrıs'a kaçtıkları öne sürüldü.

BEŞŞER ESED VE AİLESİ SAKLANIYOR

Lazkiye’de başlayan iktidar savaşında çatışmaların Şam’a kadar gelebileceği öne sürülürken, Beşşer Esed ve ailesinin bilinmeyen bir yerde saklandığı söyleniyor. Beşşer Esed ile kardeşi Mahir Esed’in ayrıca, Rusya ve İran’dan kendilerini korumaları için yardım istedikleri konuşuluyor.

Son dakika... Suriye'de iktidar savaşı resmen başladı! Ordu ikiye bölündü... - Resim : 3

SERVETİNE EL KONULAN RAHMİ MAHLUF İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

Servetine el koulan ve yakın çevresi gözaltına alınan Rami Mahluf, Beşşer Esed ile eşi Esma'ya bağlı askerler için savaşmak için tüm varlığını ortaya koydu. Mahluf, Beşşer Esed ve Mahir Esed’i öldürmek için tarafına söz verdiği iddia edildi.

İRAN VE LÜBNAN’DAN SİLAHLI BİRLİKLERİ SURİYE’YE GİRDİ

Gece yarısı birden bire başlayan iç heseplaşma ve iktidar savaşlarında durumun giderek uluslararası boyuta ulaşabileceği konuşuluyor. Bunun göstergesi olarak, Hizbullah’a bağlı Lat Partisi’ne bağlı milislerin Lübnan'dan Suriye'ye girdikleri, yine İran’dan bu sabah saatlerinde sivil otobüslerle Albukamal'de bulunan İmam Ali Kampı’na silahlı birliklerin geldiği öğrenildi.

SURİYE RESMİ HABER AJANSI SANA’DAN ÖNEMLİ İDDİA

Bu arada Suriye’de bunlar yaşanırken, gece yarısı Suriye resmi haber ajansı Sana’nın geçtiği bir haber dikkati çekti. Habere göre Esed Rejim milislerinin, ABD'ye ait bir konvoyunu Tel Tamr'ın kırsal kesimindeki Umm Al-Khair köyüne geçmesini engellemeye çalıştığı belirtildi.

Son dakika... Suriye'de iktidar savaşı resmen başladı! Ordu ikiye bölündü... ile ilgili etiketler Esed Suriye rami mahluf mahir esed
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.