Son dakika... SuperHaber bir gerçeği daha açıklıyor! Ermenistan Karabağ'da yeni provokasyonlar peşinde...

Son dakika... Türkiye’yi ilgilendiren konular ve çevresinde olan olaylarda, ilk haberleri veren SuperHaber, bir başka gerçeği daha ortaya koyuyor. Ermeniler tarafından 25 yıl önce işgal edilen Dağlık Karabağ’da, oldu bitti tarzı yeni girişimlerin olduğu öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermeniler işgal altında tuttukları Dağlık Karabağ’da, kurdukları sözde ülkede, önceki gün sahte seçimler ve yemin töreni yaptılar. Törene Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’da katıldı.

SÖZDE KARABAĞ CUMHURBAŞKANI ERMENİSTAN BAYRAĞI ÖNÜNDE YEMİN ETTİ

Sahte olarak yapılan ve uluskararası bir geçerliliği olmayan seçim sonrası yapılan yemin töreninde, sözde Dağlık Karabağ cumhurbaşkanı seçilen Arayik Harutyunyan, Ermenistan bayrağı önünde yemin ederek görevine başladı.

Son dakika... SuperHaber bir gerçeği daha açıklıyor! Ermenistan Karabağ'da yeni provokasyonlar peşinde...


(Sözde cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan,yemin töreninde..)


Tüm uluslararası anlaşmalara aykırı şekilde, Ermenilerin yaptığı bu provokasyon başta Azerbaycan’da büyük tepkilere neden oldu.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİNDEN SERT AÇIKLAMA YAPILDI

Ermenistan’ın girişimi ile işgal altındaki Dağlık Karabağ’d yapılan sözde seçim ve yemin törenine, Azerbaycan Hükümeti Dışişleri Bakanlığı’ndan sert bir açıklama yapıldı.

“YUKARI KARABAĞ BÖLGESİNDEKİ SEÇİMLERİ TANIMIYORUZ”

Açıklamada, ”Azerbaycan'ın Ermenistan tarafından işgal altında tutulan Yukarı Karabağ bölgesinde yarın düzenlenmesi öngörülen sözde Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerine ilişkin, "Türkiye, Azerbaycan'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlalini teşkil edecek bu gayrimeşru seçimleri tanımamaktadır" açıklaması yapıldı.

“TEK TARAFLI MEŞRULAŞTIRMA ÇABALARI”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Ermenistan tarafından işgal altında tutulan Yukarı Karabağ bölgesinde yarın düzenlenmesi öngörülen sözde Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin, Yukarı Karabağ'da uluslararası hukuka aykırı mevcut durumun tek yanlı olarak meşrulaştırılması çabalarının bir tezahürü olduğu belirtildi. Bu adımın, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ilkeleri dahil uluslararası hukukun açık ihlali olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi; 

"Yukarı Karabağ ihtilafına barışçıl çözüm bulunması amacıyla AGİT Minsk Süreci çerçevesinde görüşmelerin sürdüğü bir aşamada, işgal altındaki topraklarda sözde seçimlerin düzenlenmesi, barışçıl ve kalıcı çözüme yönelik çabaları baltalayan bir girişim niteliğindedir. AGİT Minsk Grubu dahil uluslararası camiayı bu seçimi tanımamaya davet ediyoruz. Türkiye, Azerbaycan'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlalini teşkil edecek bu gayrimeşru seçimleri tanımamaktadır. Türkiye, AGİT Minsk Grubu'nun bir üyesi olarak, Yukarı Karabağ ihtilafına adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye devam edecektir." denildi.

Son dakika... SuperHaber bir gerçeği daha açıklıyor! Ermenistan Karabağ'da yeni provokasyonlar peşinde... - Resim : 2

(Nikol Paşinyan ve Arayik Harutyunyan)

MEDYADAN DA BÜYÜK TEPKİ GELDİ

Dağlık Karabağ’da yapılan sahte seçimler ve ardından sözde yemin töreni, Azerbaycan medyasında büyük tepkilere neden oldu. Medyada çıkan haberlerde, bu durumun bir provokasyon olduğu belirtilerek, çözüm sürecimi bozmak için yapıldığı açıklandı. Başka bir haberde, ”Sözde devletin cumhurbaşkanına yemin töreni "Ermenistan'ın ilhak politikası tüm dünya için tehlikeli bir eğilimdir" denildi.

ISLAHATÇI GENÇLER BİRLİĞİ ADINA GAZETECİ ŞAHBAZLI AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesindeki yasadışı "seçimler" ve sözde "yemin" törenini yorumlayan Azerbaycanlı gazeteci İslahatçı Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı bir açıklama yaptı;

“BU YAPILAN AÇIK BİR PROVOKASYONDUR”

"Azerbaycanın İşgal altındaki Şuşa kentinde yapılan yasadışı "seçimler" ve sözde "yemin töreni"nin her hangi bir yasal bir gücü yoktur. Bu adım, Ermenistan'ın ilhak politikasının bir başka tezahürüdür. Sözde "yemin" töreni müzakere sürecini bozmayı amaçlayan bir provokasyondur.

Açıklamasında, Ermenistan'ın bu ilhak politikasının tüm dünya için tehlikeli bir eğilim olduğunu belirten Şahbazlı, "Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası, aynı zamanda uluslararası hukukun norm ve ilkelerine aykırı olan ve uluslararası toplum tarafından açık bir şekilde reddedilen sözde 'seçimlerin' sonuçları hiçbir yasal güce sahip değil.  Şu an Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi ve etrafındaki 7 ilinin işgali devam ediyor. Azerbaycanlılar bu tarihi topraklarından vahşice bir politika ile, zor gücüne didergin salınmışlar.

“YAPILAN ULUSLARARASI HUKUKA VE DÜNYAYA SAYGISIZLIK!”

Bu bölgeden olan vatandaşlarımızın seçim hakları ellerinden alınmışdır. Böyle bir durumda herhangi "seçim"lerin veya sözde "yemin töreni"nin yapılması söz konusu olamaz. Bu uluslararası hukuka ve dünya kamuoyuna açık saygısızlıktır. Bu sadece Azerbaycan'a karşı bir provokasyon değil, aynı zamanda bölgede barış ve istikrara yönelik bir tehdittir.”

Ferit Şahbazlı, sahte "seçimlerin" ve sözde "yemin töreni" nin Ermenistan'ın barış görüşmelerinde uluslararası toplumu kandırmaya çalıştığını kanıtladığını söyledi:

"Bu nedenle dünya kamuoyu ve uluslararası örgütler Ermenistan'a daha ciddi baskı ve yaptırımlar uygulamalı, onu uluslararası hukuka saygı göstermeğe mecbur etmelidir".

“İŞGAL HALA DEVAM ETMEKTEDİR”

Azerbaycan'ın 7 çevre bölgesinin hâlâ işgal altında olduğunu kaydeden Şahbazlı;

"Ermenistan'ın etnik temizleme siyaseti ve işgal politikasının sonucu olarak, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar dahil olmak üzere 20.000'den fazla masum insan vahşice öldürülmüş ve binlerce kişi rehin alınmış ve işkence görmüştür" dedi.

Son dakika... SuperHaber bir gerçeği daha açıklıyor! Ermenistan Karabağ'da yeni provokasyonlar peşinde... ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.