Star gazetesi yazarının babası vefat etti

Star gazetesi yazarı Yakup Köse, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla babası Turan Köse'nin vefat ettiğini duyurdu.

Star gazetesi yazarı, Kökler Derneği Başkan Yardımcısı Yakup Köse, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla babasının vefat ettiğini duyurdu.

Köse, paylaşımında, ''İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun. Her zaman ve her şartta daima yanımda olan babam Turan Köse geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etmiştir. El Fatiha!'' ifadelerini kullandı. 

Star gazetesi yazarının babası vefat etti

Köse'nin paylaşımının ardından birçok takipçisi başsağlığı diledi. 

YAKUP KÖSE KİMDİR?

28 Şubat döneminde daha 14 yaşındayken katıldığı bir eylemden dolayı tutuklanmış ve 10 yıl hapis yatmıştı.

Köse, Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat - Cezaevi Notları kitabının da yazarı.

Kamuoyu, Yakup Köse'yi 28 Şubat döneminde tanıdı. Daha 14 yaşında, imam hatip lisesinde ortaokul öğrencisiyken, 1996'da katıldığı bir eylemden sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 10 yıl hapis cezası yattıktan tahliye oldu. Ancak cezaevindeyken, yapılan "Noel Baba" operasyonu sırasında, görevlilere direndiği iddiasıyla yeniden yargılandı. Aldığı 7 yıl hapis cezası geçtiğimiz yıl aralık ayında Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay'ın onama kararından sonra Köse hattında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakup Köse, Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

 

Star gazetesi yazarının babası vefat etti ile ilgili etiketler Twitter Star Gazetesi vefat yakup köse turan köse
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.