SGK'dan emekli maaşı açıklaması (Emekli maaşlarından kesinti yapılacak mı?)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı basın yayın organlarında yer alan emeklilik maaşlarında kesinti yapılacağına dair haberlerin tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

SGK, emeklilerden ilave sağlık kesintisi yapılacağı, verilen bayram ikramiyelerinin kesileceği, maaşlarından yeniden Sosyal Güvenlik Destek pirimi kesilmeye başlanacağı, vefat eden kişinin eşine bağlanacak ölüm aylığı bağlama işlemlerinde yeni kriterler getirileceği iddialarını net bir şyekilde yalanladı.

AÇIKLAMALAR MAKSATLI

Söz konusu konularla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı belirtilrken açıklamaların maksatlı yapıldığının altı çizildi.

İşte SGK tarafından yapılan o açıklama:

"Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür:

Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

HER TÜRLÜ HUKUKİ ÖNLEM ALINACAKTIR

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.

Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

SGK'dan emekli maaşı açıklaması (Emekli maaşlarından kesinti yapılacak mı?) ile ilgili etiketler maaş emekli maaşı işsizlik maaşı SGK kesinti Maaş TL ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.