Son dakika... Şentop: "İtirazlar Anayasa ve iç tüzüğe göre temelsiz"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 3 milletvekilin vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin yapılan itiraz ve ithamlara yaptığı bir açıklama ile cevap verdi. Son dakika açıklamasına göre itirazların Anayasa ve iç tüzüğe göre temelsiz olduğunu vurgulayan Şentop, "Herkes Anayasayı ve İçtüzüğü okusun. Anayasa ve İçtüzük kitabı sağa sola göstermek, basın önünde poz vermek, sağa sola atmak için kullanılan bir materyal değil, okumak, anlamak için vardır."" dedi...

TBMM Başkanı Şentop, üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yasama döneminin sonuna kadar beklenmesi yönünde teamül bulunmadığını belirtti.

Şentop şunları 3 ismin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin şunları söyledi: 

"Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru, kesin hükme engel değildir. İtirazların, Anayasa ve içtüzüğe göre temelsiz, Anayasa ve içtüzük hükümlerinin uygulanmamasına yönelik bir talep mahiyetinde olduğunu görüyor ve bundan üzüntü duyuyorum. Herkes Anayasayı ve İçtüzüğü okusun. Anayasa ve İçtüzük kitabı sağa sola göstermek, basın önünde poz vermek, sağa sola atmak için kullanılan bir materyal değil, okumak, anlamak için vardır."

Son dakika... Şentop: "İtirazlar Anayasa ve iç tüzüğe göre temelsiz" ile ilgili etiketler Mustafa Şentop TBMM Anayasa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.