Sakarya'daki patlamaya 4 tutuklama

Son dakika gelişmesine göre Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 2'si kadın 4 zanlı tutuklandı. Bugün kayıp bir kişinin cesedinin bulunması sonucunda patlamada ölen kişi sayısı 7'ye yükselmişti. Bölgedeki arama çalışmalarına ise bu sabah devam edilecek.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Patlama sonrası gözaltına alınan fabrikanın sorumlu müdürü, iş güvenliği uzmanı ile 2 ustabaşının İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 2'si kadın 4 zanlı savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye tutuklanmaları istemi ile sevk edildi. 

4 zanlı nöbetçi hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

"SORUŞTURMA EN HASSAS ŞEKİLDE TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, pazartesi günü patlama alanında yaptığı açıklamada soruşturmaya ilişkin bilgi vermişti. 

Patlamanın meydana geldiği alanlardan toprak numunelerinin alındığını söyleyen Kaldırım sözlerine şöyle devam etti: "Jandarma Genel Komutanlığı Merkez Laboratuvar Amirliği çalışmayı tamamladı. Yapılan tespit sonucu burada meydana gelen patlamanın herhangi bir şekilde dışarıdan bir müdahale, saldırı veya sabotaj sonucu meydana gelmediğini tespit ettiler. Burada birçok çalışma yapılıyor, soruşturma yürütülüyor. Çalışmalar hem bakanlıklardan gelen iş müfettişleri hem İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun görevlendirmiş olduğu bir mülkiye başmüfettişi, bir polis başmüfettişi ile adli boyutu Sakarya Başsavcımız nezaretinde yürütülüyor. Onun görevlendirmiş olduğu hem savcılarımız hem de 9 kişilik üniversiteden görevlendirilmiş heyet nezaretinde bütün soruşturmalar detaylı bir şekilde, en hassas şekilde titizlikle, kapsamlı şekilde yürütülüyor. Patlamanın neden kaynaklandığıyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen yeni bulgularla Başsavcılığımız gerekli açıklamayı da yapacaktır."

ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Sakarya Valiliği, havai fişek fabrikasındaki patlamada kayıp olan son kişiyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA çalışması sonucu kimlik tespitinin yapıldığını belirterek, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini bildirdi.

3 Temmuz'da Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1 vatandaşın ise arandığı bilgisinin kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatılan açıklamada, "Bugün itibarıyla kayıp olan 7'nci kişinin, İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA çalışması sonucu kimlik tespiti yapılmış ve patlamada hayatını kaybeden kişi sayısı 7 olmuştur. Böylece ilgili ekiplerimizce aranan herhangi bir kişi kalmamıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." denildi.

BÖLGEDEKİ ARAMA ÇALIŞMALARI BU SABAH DEVAM EDECEK

Patlamanın dördüncü gününde bölgede UMKE, AFAD, polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürdü.

AFAD, jandarma ve itfaiye personelinden oluşan 185 kişilik ekip ve 52 araç ile kadavra köpeğinin de bulunduğu beş arama köpeğinin katılımıyla fabrika etrafında arazi taraması gerçekleştirildi.

Bu çalışmalar kapsamında kimyasal maddeler ile patlamamış havai fişekler, imha edilmek üzere alandan başka yere taşınıyor.

Alandan toplanan bu malzemeler, Kocaeli'ye götürülerek İZAYDAŞ ekipleri tarafından imha ediliyor.

Bölgede yürütülen çalışmalara bu sabahtan itibaren devam edilecek.

 

 

Sakarya'daki patlamaya 4 tutuklama ile ilgili etiketler Sakarya Havai Fişek patlama tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.