Türkiye'de ölüm sayısı 20'nin altına düştü...

Sağlık Bakanı Koca, son 24 saatte 18 kişinin Kovid-19 nedeniyle vefat ettiğini açıkladı. Toplam vefat sayısı ise 4 bin 648'e yükseldi... Bakan Koca, açıklamasında yeni vaka sayısını yaklaşık olarak ikiye katlayan iyileşen hasta sayısına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin son koronavirüs tablosunu "İyileşen hasta sayısında artış var. Artış hızlanacak. Toplam hasta sayısında yer alan vakaların önemli kısmı izleme sürecindeki belirtisiz vakalardır. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + mesafe kuralına bağlı. Daha iyi tedbir, daha iyi sonuçtur." mesajı ile paylaştı. 

Bakan Koca'nın açıkladığı tabloda 4 dikkat çeken gelişme var. 

Türkiye'de ölüm sayısı 20'nin altına düştü...

Bunlardan ilki son 24 saatteki ölü sayısının 18 ile yaklaşık 2 ay sonra 20'nin altında olması. Türkiye günlük vefat sayısından son olarak 28 Mart'ta 16 ölüm ile 20'nin altında vefat açıklamıştı...

Türkiye'de ölüm sayısı 20'nin altına düştü... - Resim : 2

Toplam vefat sayısını 4 bin 648'e yükseldiği son tablodaki bir diğer dikkat çeken gelişme ise iyileşen hasta ile yeni vaka arasındaki büyük fark. 

Son 24 saatte 930 yeni vaka belirlenirken, tedavi gören hastaların bin 622'si Kovid-19'u yendi.

Son 3 gün içinde test sayılarında da dikkat çeken bir yükseliş var. 3 gün önce 50 bin üzerindeki test sayıları görülmeye başlanmıştı. Bugün 57 bin 829 günlük test sayısına ulaşıldı. 

Toplam vaka sayısının 168 bin 340, iyileşen hasta sayısının 133 bin 400'e yükseldiği görülürken, yoğun bakımdaki düşüş de devam etti. 

Yoğun bakım hasta sayısı uzun süre sonra ilk kez 600'ün altına indi. Buna göre 269'u entübe olmak üzere yoğun bakımda 592 hasta bulunuyor. 

Türkiye'nin toplam test sayısı ise 2 milyon 267 bin 412'ye ulaşmış durumda. 

 

Türkiye'de ölüm sayısı 20'nin altına düştü... ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.