Sağlık Bakanı Koca: 70 kişiyi takip ediyoruz! Ateş belirtisi yok

Gürbulak Sınır Kapısında önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Riskli kişiler karantina altına alındı. İran'dan gelenler 14 gün gözetimde olacak."

İran sınırındaki koronavirüs tedbirlerini yerinde denetleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle;

"Şu an Gürbulak sınır kapısında 60 kişinin durumlarını takip ediyoruz. Bunların arasında soğuk algınlığı belirtisi olduğunu bildiğimiz 3 kişiyi hastane ortamına aldık. Bunların dışındaki vatandaşlarımızdan Kum ve Meşhed geçmişi olan 10 kişiyi ayrı bir ünitede daha yakın takip ediyoruz. Hiçbirinin 38'i geçen bir ateş ve solunum sıkıntısı yok. Biz tedbir amaçlı takip ediyoruz.

Riskli kişiler karantina altına alındı. İran'dan gelenler 14 gün gözetimde olacak. İran'da olan vatandaşlarımızın sınırı zorlamamaları, bulundukları ortamda evlerinden çıkmamalarını, maskeli olmalarını ve hijyen olarak gerekli önlemleri almalarını istiyorum. Bizim onları 14 gün gözetim altında tutacağımızı bilerek gelmelerini istiyorum."

Sağlık Bakanı Koca: 70 kişiyi takip ediyoruz! Ateş belirtisi yok ile ilgili etiketler Korona
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.