Rusya sadece uçak göndermedi: Rus Wagner askeri öldürüldü

Libya’da süren iç savaşta birbiri ardına sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA), Libya'daki Rus hava savunma sistemlerini imha etmesinden sonra Rusya çareyi Libya'ya savaş uçağı göndermekte buldu. Moskova’dan yapılan açıklamada Suriye’deki Hımeymim Üssü’nden 8 savaş uçağının gönderildiği belirtildi. Öte yandan bölgede Rus paralı askerlerine ait olduğu belirtilen bir cesedin fotoğrafları yayınlandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SAVAŞ UÇAKLARI CUFRA BÖLGESİNDE KONUŞLANDI

Amerikan Bloomberg Televizyonu'na konuşan Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Rusya’nın Sovyet yapımı en az 6 adet ‘Mig-29’ ve 2 adet ‘Su-24’ savaş uçağını ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e ulaştırdığını söylemişti. İddiaya göre savaş uçakları, Libya’nın ortasına denk düşen Cufra bölgesinde konuşlandırıldı. Savaş uçaklarının görüntülerini ise dün ajanslar servis etti.

Rusya sadece uçak göndermedi: Rus Wagner askeri öldürüldü

TÜRKİYE’NiN TAVRI ÇOK NET

Libya’da bu gelişmeler olurken, Ankara “Türk hedeflerini bombalayacağız” diyen Hafter milislerini uyardı. Türk personelinin hedef alınması durumunda Türkiye anında yanıt vermekten kaçınmayacağını net bir dille ifade etti. "Türkiye böyle bir duruda misilleme saldırıları yapabilir. Hafter’in karargahı da buna dahil" denildi.

Rusya sadece uçak göndermedi: Rus Wagner askeri öldürüldü - Resim : 2

RUSYA LİBYA’YA SADECE UÇAK YOLLAMAMIŞ!

Öte yandan, Libya’da dün akşam çatışmalarda ölü ele geçirilen bir Hafter yanlısı askerin kimliği, bir başka gerçeği daha ortaya çıkardı. Libya Ulusal Meşru Hükümeti askerlerinin konrol altına aldıkları, Trablus’un güneyindeki bir bölgede, Libya'daki Rus paralı askerlerine ait olduğu belirlenen bir ceset ele geçirildi.

Rusya sadece uçak göndermedi: Rus Wagner askeri öldürüldü - Resim : 3

LİBYA UMH HÜKÜMETİ KONUYU BM’YE TAŞIYACAKLARINI AÇIKLADI!

Fotoğraf ve videosu yayınlanan ve ölü ele geçirilen askerin yapılan incelemesinde, Rus Vagner şirketinin askeri olduğunun belirlendiğinin tespit edildiği açıklandı. Bu gelişme üzerine, UMH Libya dışişleri bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Trablus'un güneyinde Hafter terör örgütü yanında çatışırken öldürülen yabancı asker için gereken temasları yapıyoruz. Bunu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne, yabancı paralı askerlerin varlığına kanıt olarak göstermek istiyoruz.” açıklaması yapıldı.

Rusya sadece uçak göndermedi: Rus Wagner askeri öldürüldü - Resim : 4

 

Rusya sadece uçak göndermedi: Rus Wagner askeri öldürüldü ile ilgili etiketler Rusya savaş uçağı paralı asker
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.