Son dakika... Rusya da katıldı... 100 ülke koronavirüs salgını nedeniyle Çin'in soruşturulmasını istiyor!

Son dakika... Tüm dünyada çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsle (Kovid-19) ilgili, Çin'e suçlamalar devam ediyor. Salgınla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatılması çağrısına destek veren 100 kadar ülkeye Rusya da katıldı.

Koronavirüs salgınıyla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatılması çağrısına destek veren 100 kadar ülkeye Rusya da katıldı. Bu ülkelerin arasına Çin ile arası iyi olan Rusya da katıldı.

Son dakika... Rusya da katıldı... 100 ülke koronavirüs salgını nedeniyle Çin'in soruşturulmasını istiyor!

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan karar tasarısının, Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst düzey karar organı olan Dünya Sağlık Kurulu'nun bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen yıllık toplantısına sunulması bekleniyor.

RUSYA'NIN DESTEK VERMESİ ÖNEMLİ

CNN Televizyonu, bu konuyu gündeme getiren ilk ülke olan Avustralya'nın çağrısı temel alınarak hazırlanan tasarıya Çin'in geleneksel müttefiki Rusya'nın da destek vermesinin kritik önemde olduğuna ve bunun Çin'i yalnızlığa itebileceğine dikkat çekti.

Çin, salgının çıkış kaynağı ve sonrasındaki tavrı için soruşturulmasını isteyen Avustralya'yı "sorumsuzca davranmakla" suçlamış ve bunun "salgınla mücadele için yürütülen iş birliğini baltalayacağı" uyarısında bulunmuştu.

Böyle bir soruşturmada, salgının nereden kaynaklandığı, Çin'in özellikle ilk günlerde salgınla ilgili bilgilerinin ne kadarını paylaştığı gibi konulara ışık tutabileceği belirtiliyor.

Son dakika... Rusya da katıldı... 100 ülke koronavirüs salgını nedeniyle Çin'in soruşturulmasını istiyor! ile ilgili etiketler Rusya Çin soruşturma kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.