Dövizle askerlik hizmeti kaldırıldı!

Gelen son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan 'yeni' askeralma yönetmeliği ile dövizle askerlik hizmeti yürürlükten kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan askeralma yönetmeliği, askerlik çağı içindekilerin askerlik işlemleri ile bu işlemlerle ilgili kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarına ilişkin esasları kapsıyor.

DÖVİZLE ASKERLİK YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

Yeni yönetmelikle, dövizle askerlik hizmeti uygulama esasları hakkında yönetmelikle ilgili düzenleme yapılarak, yürürlükten kaldırıldı.

Askeralma yönetmeliği ile ayrıca, erat sevkiyat yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği başta olmak üzere bu alanda birçok yönetmeliğin maddelerinde düzenleme yapıldı, bazı yönetmelikler de yürürlükten kaldırıldı.

Dövizle askerlik hizmeti kaldırıldı!

YÖNETMELİĞİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


DÖVİZLE ASKERLİK HİZMETİ NE KADARDI?

240.000 gösterge rakamının, memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca her yılın ilk mesai günü tespit edilen döviz alış kuruna bölünmesi sonucunda hesaplanan avro veya karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasıdır. 2020 yılı için dövizle askerlik ücreti 30 Haziran’a kadar 5 bin 261,09 avro veya karşılığı konvertibl yabancı ülke parasıdır.

 

Dövizle askerlik hizmeti kaldırıldı! ile ilgili etiketler askerlik Milli Savunma Bakanlığı Resmi Gazete dövizle askerlik msb
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.