Prof. Dr. Dedeoğlu için cenaze programı açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Daha sonra bu bilgi yalanlanmış, Dedeoğlu'nun destek ünitesine bağlı olarak yaşamını sürdürdüğü bilgisi verilmişti. Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Dedeoğlu'nun ailesi ile doktorlarının destek ünitesinin kapatılarak sürecin doğal yoldan izlenmesi kararı alındığını açıklamıştı. Akşam saatlerinde Dedeoğlu ile ilgili cenaze programı da netleşti

2018 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na atanan isimlerden biriydi.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 28 Şubat'ta beyin kanaması geçirmiş ve acilen ameliyata alınmıştı.

Beril Dedeoğlu için bu sabah vefat etti haberleri gündeme geldi. 

Daha sonra bu bilgi Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak tarafından yalanlandı. Durumunun değişmediğini belirttiği Dedeoğlu'nu ziyarete giden Albayrak ikinci bir açıklama ile de ailesi ile hastane yönetiminin aldığı kararı duyurdu. 

Bu karara göre Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun destek ünitesi kapatılacak ve doğal süreç izlenecekti. 

 Akşam saatlerinde ise yeni bir bilgi daha gündeme düştü. Bu bilgiye göre Beril Dedeoğlu için cenaze programı belli oldu. 

Beril Dedeoğlu'nun cenaze törenine ilişkin ayrıntılar ise şöyle:

Dedeoğlu'nun naaşı Cuma sabahı hastaneden alınacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'nda yıkaması yapılacak.

Oradan saat 10.00'da Galatasaray Üniversitesi'ne tören için götürülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da saat 11.00'da üniversiteye gidecek ve törene katılacak.

Cenaze ardindan Fatih Camii'ne götürülecek, Cuma namazını müteakip Edirnekapı Şehitligi içinde defnedilecek...

Erdoğan cenaze namazı ve defin törenine ise katılmayacak. 

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR?
Beril Dedeoğlu 1961'de Ankara'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1986'da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı.

Akademik kariyerine Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak, 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başladı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör oldu. Aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İkitisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildi. Bir dönem Kadir Has Üniversitesi'nde ders verdi. Ayrıca, Uluslararası Güvenlik ve Strateji, Avrupa Birliği ve uluslararası ilişkiler alanlarında birçok kitabı ve makalesi bulunmaktadır.

6 Şubat 2012 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atandı. 28 Şubat 2017 tarihinde, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un yerine Ege Üniversitesi Rektör Vekili olarak atandı.

BAKANLIK DA YAPTI
22 Eylül 2015 tarihinde geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak atandı. 24 Kasım 2015'te görevini, 1 Kasım Genel seçimleri sonrası oluşturulan 64. Hûkümette AB Bakanlığına yeniden getirilen Volkan Bozkır'a devretti. Bakanlık görevinin ardından, 10 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yükseköğretim Kurulu üyeliğine atandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

Son olarak Galatasaray Üniversitesi'nde görev yapan Beril Dedeoğlu, 2018 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na atanan isimler arasındaydı.

 

 

Prof. Dr. Dedeoğlu için cenaze programı açıklandı! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.